perjantai 1. tammikuuta 2016

Pehmeät juustosarvet

viola tuorejuusto, paprika-chili tuorejuusto, chili-paprika tuorejuusto, maailman parhaat juustosarvet, maailman parhaat croissantit, maailman parhaat sarvet, croissantit, parhaat sarvet, parhaat juustosarvet
Juustosarvet

  Mukavaa uuden vuoden aloitusta kaikille! Näin ensimmäisenä päivänä ajattelin tehdä jotain hyvää aamukahvipöytään, kun niin aikaisin heräsinkin. Eli uuden maukkaan ruokavuoden aloittaa juustosarvet kinkku & tuorejuustotäytteellä. Unohdin myös, että kaapissa olisi olut sinihomejuustoa. Sitä olen myös usein laittanut näihin aiemmin. Tosin nämä sarvet tekee kauppansa myös ilman täytteitä. Valinta on vapaa miten haluaa tehdä milloinkin :)



 

Pehmeät juustosarvet     (24 kappaletta)


 

2 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g margariinia
2,5 dl maitoa
40 g hiivaa
4 dl juustoraastetta

Täyte;   Valion Viola Paprika-chili tuorejuustoa, kinkkukuutioita

Voiteluun;   1 kananmuna

Päälle;   juustoraastetta   (tai unikonsiemeniä tms.)



viola tuorejuusto, paprika-chili tuorejuusto, chili-paprika tuorejuusto, maailman parhaat juustosarvet, maailman parhaat croissantit, maailman parhaat sarvet, croissantit, parhaat sarvet, parhaat juustosarvet
Taikinan tekoa

- Sekoita vehnäjauhot ja kaurahiutaleet keskenään. 
- Nypi rasva jauhojen ja hiutaleiden kanssa murumaiseksi seokseksi. 
- Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon, lisää suola. 
- Kaada maitoseos yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kolmeen osaan.

viola tuorejuusto, paprika-chili tuorejuusto, chili-paprika tuorejuusto, maailman parhaat juustosarvet, maailman parhaat croissantit, maailman parhaat sarvet, croissantit, parhaat sarvet, parhaat juustosarvet
Juustosarvien tekovaiheita

- Kaulitse taikinapaloista ympyräiset taikinapohjat. 
- Leikkaa pohjat taikinapyörällä kahdeksaan sektoriin, jolloin saat kolmioita. 
- Jaa tuorejuustoa ja kinkkua  kolmioille, kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi. 
- Anna sarvien kohota liinan alla. 
- Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. 
- Paista 225-asteessa n. 15 minuuttia.

viola tuorejuusto, paprika-chili tuorejuusto, chili-paprika tuorejuusto, maailman parhaat juustosarvet, maailman parhaat croissantit, maailman parhaat sarvet, croissantit, parhaat sarvet, parhaat juustosarvet
Valmiit uunituoreet juustosarvet

* Juustosarvia voi myös pakastaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.