lauantai 1. lokakuuta 2016

Helpot ja nopeat rahkapullat

 
maailman parhaat rahkapullat
Helpot ja nopeat rahkapullat


   Ihana viikonloppu, lauantai, saunapäivä ja keittiöstä leijuva pullan tuoksu.. 
Sain eilen äidillä käydessäni helpon ohjeen nopeisiin rahkapulliin ja tänään niitä oli heti kokeiltava. Rahka ja pulla sopii hyvin yhteen eikä se kombo koskaan voi mennä pieleen. Ainoastaan jännitin miten taikina kohoaa kuivahiivalla. Jostain syystä en ole oikein koskaan osannut käyttää kuivahiivaa, mutta nyt kun ei ollut tuoretta niin joutui kokeilemaan. Ihan hyvin se toimi ainakin tällä kertaa. Tuli hyviä ja meheviä pullia näin pikaversionakin. :)





Helpot ja nopeat rahkapullat

(noin 20 kpl)



2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa (tai 1/2 palaa tuorehiivaa)
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
6 dl vehnäjauhoja
75 g voita

 

Päälle;
1 kananmuna voiteluun
1 prk (200 g) maustettua rahkaa (nyt oli Lidlin mustikka-vaniljarahkaa)
(halutessa raesokeria)






maailman parhaat rahkapullat
Taikinan tekovaiheita

- Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi (+42 asteeseen).
- Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa sekaan 4 dl vehnäjauhoista joiden sekaan on sekoitettu kuivahiiva.
- Lisää sulatettu voi.
- Sekoita loput jauhot joukkoon.
- Voitele pullasudilla leivosvuokien pohjat. (Jätin taikinaan sulatetutsta voista teelusikallisen sulatuskattilan pohjalle joka riitti voiteluun.)


maailman parhaat rahkapullat
Rahkapullien valmistuminen
 - Jaa taikina lusikalla vuokiin.
- Kohota liinan alla vedottomassa paikassa.
- Voitele pullat kananmunalla.
- Tee pullien keskelle syvennykset sormilla tai kahden pikkulusikan avulla.
- Jaa rahka syvennyksiin ja ripota halutessasi raesokeria reunoille.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 12 min.


maailman parhaat rahkapullat
Uunituoreita rahkapullia

1 kommentti:

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.