sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Katharine Hepburnin Browniet

Katharine Hepburnin Browniet

     Koko asunnossa leijailee aivan huumaava suklaan / kaakaon tuoksu. Tein tänään taas legendaarisen naisnäyttelijän Katharine Hepburnin omalla reseptillä tehtyjä brownieita. Brownie eli Amerikkalainen suklaaleivonnainen. Leivonnainen jonka kuuluu jäädä sisältä hieman kosteaksi ja tahmeaksi. Aivan ehdotomasti tällaisen suklaaholistin lempiherkkua.  
     Ohjeen mitat on muunnettu suomalaiseen muotoon amerikkalaisista jonka vuoksi ne näyttävät oudoilta. Tästä kuitenkin suoriutuu mallikkaasti varmasti jokainen. Varsinkin, kun aineksiakin on mukavan vähän. Brownie-leivokset tehdään pieneen uunivuokaan. Vaikka vuoka on pieni on ne kuitenkin riittoisia sillä yleensä tulee syötyä vain pieni pala kerrallaan. Taikinaan tulee vain reilu puoli desiä jauhoja, jonka vuoksi browniet onkin niin suklaisen makuisia ja meheviä. Lisäksi ne on helppo ja nopea tehdä. Niin helppoa itse asiassa, että näitä tekee ihan vaan vaikka huvikseen. Saati sitten syö.. :)







Katharine Hepburnin Browniet


 
 



1,2 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
113 g voita
2 kananmunaa
2,4 dl sokeria
0,60 dl vehnäjauhoja
2,4 dl rouhittuja saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä 

(kumpiakaan ei ollut joten korvasin ne cashew-pähkinöillä)
1 tl vaniljasokeria
1 maustemitta (1/5 tl) suolaa

 




Työvaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sulata voi kattilassa, lisää kaakao siivilän läpi ettei jää paakkuja ja sekoita tasaiseksi.  
- Poista liedeltä ja anna jäähtyä muutama minuutti. (Tärkeää antaa jäähtyä tarpeeksi ettei seuraavaksi lisättävät kananmunat ala kypsyä liian kuumassa seoksessa.)  
- Siirrä voi-kaakaoseos suureen kulhoon.  
- Vatkaa sekaan kananmunat kierrevatkaimella voimakkaasti vatkaten, yksi kerrallaan.
- Sekoita erillisessä kulhossa sokeri, vehnäjauhot, rouhitut pähkinät, vaniljasokeri ja suola. 
- Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita vain sen verran, että kaikki sekoittuu.

Lisää kuvateksti

- Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan jonka koko on noin 20x20 cm.  

- Paista noin 30-35 minuuttia (nyt oli uunissa 33 minuuttia ja oli juuri sopivaa). Älä ylipaista, koska brownien kuuluu jäädä hieman "kosteaksi ja tahmeaksi".  
- Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa vasta sitten pieniksi annospaloiksi. Browniet eivät ole parhaimmillaan suoraan uunista tultuaan, sillä jäähtymisen aikana niiden maku kehittyy entisestään. Lisäksi ne saa jäähtyneinä huomattavasti helpommin irti paistoastiasta.


* Tarjoa browniet pehmeän kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.