perjantai 3. maaliskuuta 2017

Perunaletut muusista



          Muutama päivä sitten tein porkkana-perunamuusia aika reilun satsin. Sitä jäi syöntien jälkeen ylitse vielä jonkin verran. Sen verran vähän kuitenkin ettei siitä olisi riittänyt kuin taikinaksi perunarieskoihin. Niitä on tullut niin useasti tehtyäkin ylijäämä muusista joten nyt vaihdettiin hieman taktiikkaa. 
           Tuli mieleen kuinka lapsuudessani äiti usein paistoi edellisen päivän muusin jämistä lettusia joita syötiin sitten seuraavana päivänä uutena ruokana lisukkeiden kanssa. Olen niitä aina silloin tällöin tehnyt itsekin. Ne on niin hyviä ettei ole ainakaan pelkoa, että niitä jäisi ylitse jääkaappiin kuljeksimaan. Ja jos hetkellisesti jääkin niin niitä napostelee vaikka kylmiltään, välipalana. Taikinan voi tehdä aivan pienestäkin määrästä muusia. Silloin olen vain laittanut yhden kananmunan ja ripauksen jauhoja sekä mausteita. Paistaessa huomaa kyllä jos jauhoja tarvitsee lisätä joten kannattaa paistaa koelettu ensin. Sekin on myös hyvä muistaa, että letut kannattaa paistaa melko maltillisella lämmöllä, että ehtivät kypsyä myös sisältä.
          Tällä kertaa siis paistetun grillimakkaran seuraan pääsi perunaletut.. ♥







 Perunaletut muusista

 (n. 15 kpl keskikokoisia lettuja)






noin 4 dl perunamuusia
2 kananmunaa
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
loraus kermaa tai maitoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1/4 tl paprikajauhetta
1/2 dl justoraastetta

Paistamiseen;
voita



Lettujen valmistusvaiheita

- Sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin ja anna taikinan seisahtaa hetki ennen paistamista.
- Paista lettuja paistinpannulla maltillisella lämmöllä, että ne ehtii kypsyä myös sisältä kokonaan.
- Laita paistetut letut paistinpannulta lautaselle folion alle niin ne pysyvät lämpöisinä tarjoiluun asti.

Perunaletut muusista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.