keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Vatkattu aprikoosipuuro



         Aprikoosivispipuuroa olen koittanut etsiä kaupoista aina, kun olen muistanut. Vaan en ole mistään löytänyt. Minne se on kadonnut kaupan valikoimista? Muistan kuinka joskus vuosia (vai olisiko sittenkin vuosikymmeniä sitten?) ei kaupoissa muita vispipuuroja ollutkaan kuin aprikoosi-, tai sitten se peruspuolukkainen versio. Nyt siellä hyllyillä näyttää useimmiten olevan näitä puolukkapuuroja.
          Kaupasta kun ei saa niin oli se sitten itse ruvettava sitä puuroa tekemään. Vielä, kun kerran mieli on sitä niin kovasti tehnyt jo pidemmän aikaa. Helppoahan se on tehdä ja maku palkitsi pienen viitseliäisyyden tässäkin tapauksessa. 
Oli niin paljon parempaa kuin se kaupan puuro.. :)





Vatkattu aprikoosipuuro




1 l vettä
1/2 pss (n. 125 g) kuivattuja aprikooseja
1 1/4 dl mannasuurimoita
1 dl sokeria
1 maustemitta (1/5 tl) suolaa
1 rkl perunajauhoja
1/2 dl vettä
1/2 tl vaniljasokeria




Työvaiheita

- Keitä aprikoosit vedessä, pienellä lämmöllä ja kannen alla, täysin kypsiksi ja pehmeiksi ja soseuta ne. (Keittoaika lyhenee jos aprikooseja liottaa muutaman tunnin ennen keittämistä.)
- Vatkaa mannasuurimot aprikoosiliemeen ja keitä noin 10-15 minuuttia jotta suurimot kypsyvät. (Lisää tarvittaessa vettä.)
- Lisää sokeri ja suola.
- Sekoita perunajauhot 1/2 dl kylmää vettä, kaada suurus puurokattilaan.
- Sekoita ja kiehauta niin, että puuro pulpahtaa muutaman kerran.
- Ota kattila pois liedeltä, lisää vaniljasokeri ja anna jäähtyä.
- Vatkaa puoliksi jäähtynyt puuro käsin tai sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi.



* Tarjoa vispipuuro kylmän maidon kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.