tiistai 28. maaliskuuta 2017

Teeleivät

 
Teeleivät

      En ole oikein koskaan tykännyt teeleivistä. Ennemmin olen aina tehnyt rieskoja. On ollut haaste löytää sellaista teeleipäohjetta joka olisi omaan makuun täydellinen. Tosin tänään yllätin itsenikin ja tein aivan täydellisiä teeleipiä. Ne oli niin hyviä, että kaikki katosi lautaselta alta aikayksikön. Niimpä tein niitä nuorison pyynnöstä vielä uuden satsin. Onneksi ne on aivan mielettömän helppoja tehdä. Taikina valmistuu jo ennen kuin uuni on ehtinyt kuumentua. Onnistuu aivan varmasti kaikilta ja aina.. :)





Teeleivät

(8 kpl)


 
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl vettä
2 rkl öljyä
n. 2 dl juustoraastetta
 


 
Työvaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään.
- Lisää vesi ja öljy, sekoita nopeasti. (Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.)
- Nostele taikinasta lusikalla kahdeksan kekoa leivinpaperoidulle uunipellille.
- Laita kekojen pinalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele ne leipäsiksi.
- Ripottele teeleipien päälle juustoraastetta ja paista niitä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.


* Teeleivät on parhaimmillaan uunituoreena.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.