maanantai 2. marraskuuta 2015

Lihaperunasoselaatikko

Lihaperunasoselaatikko

 Yksi lapsuuden suosikkiruokia, lihaperunasoselaatikko. Tällä kertaa tein laatikon muusijauheesta. Pussimuusia oli kaapin kätköissä niin ajattelin niitä tässä hyödyntää. Yleensä pussimuusit on niin pahoja etten niitä pahemmin käytä, mutta nyt olen ostanut silloin tällöin Lidlistä. Siellä oleva muusijauhe on ihan hyvän makuista jopa. Tai siitä puuttuu se metallinen ja teollinen maku.
 Laatikko onnistui oikein hyvin ja sitä tuli reilusti. Vuoka tuli hieman liian täyteen ja kuohui uunin pohjalle. Perunalaatikot aina kuohuu uunissa ja tätä kun en muistanut niin jälkisiivoukseenhan sitä joutui syönnin päälle. :D

Mm. näitä tarvitaan laatikon tekoon

 Lihaperunasoselaatikko     (n. 6 hengelle)

2 pss perunamuusijauhetta
12 dl vettä
2 dl kuohukermaa
2 dl ruokakermaa 
2,5 tl suolaa
2 kananmunaa
400 g jauhelihaa
2 sipulia
1 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl pizzamaustetta
1 tl jauhelihamaustetta
0,5 tl currya
0,5 tl mustapippuria
1,5 - 2 dl juustoraastetta

Laatikon päälle; voinokareita 


- Valmista ensin perunamuusi. Laita isoon kattilaan vesi kiehumaan. Kun vesi on kiehahtanut nosta se pois liedeltä, lisää suola, kuohukerma ja ruokakerma sekä muusijauheet. Sekoita ja anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistelet jauhelihan. Perunamuusi saa jäädä löysähköksi. Jos muusi ei ole tarpeeksi löysää lisää siihen maitoa pienissä erissä kerrallaan.
- Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne paistinpannulle jauhelihan kanssa, lisää mausteet ja ruskista.


- Yhdistä paistettu ja maustettu jauheliha, juustoraaste sekä kananmunat jäähtyneen löysän perunamuusin sekaan.  Sekoita kaikki hyvin sekaisin.


- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää voinokareet päälle ja paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 50-60 minuuttia. Anna laatikon vetäytyä ja jäähtyä 20-30 min ennen tarjoilua.


Valmis lihaperunasoselaatikko

- Tarjoa esimerkiksi porkkana-ananasraasteen tai maustekurkun ja punajuurten kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ja selkeästä ohjeesta. Teen tätä nyt toista kertaa ja ruoka on koko perheen suosikki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos!
      Oli oikein kiva kuulla, että on ollut mieluinen ohje, ruoka on onnistunut ja päässyt jopa suosikiksi asti.. :)

      Poista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.