lauantai 21. marraskuuta 2015

Kaali-siskonmakkarapata

Kaali-siskonmakkarapata

   Näin lauantain ja viikonlopun kunniaksi ajattelin tehdä ruuan josta riittää syötävää koko viikonlopuksi. Pitkän aikaa jo olin miettinyt, että tekisin kaalilaatikkoa, mutta kun kaupassa oli siskonmakkarat tarjouksessa alta kahden euron niin vaihdoin suunnitelmaa. Teinkin kaali-siskonmakkarapataa ja kyllä kannatti. Oli meinaan todella hyvää ja poikakin tykkäsi vaikkei mikään suuri kaaliruokien fani olekaan.
   Helppoa, edullista, terveellistä ja hyvää pataa joka kypsyy ja hautuu melkein itsekseen. :)




Kaali-siskonmakkarapata




n. 1 kg valkokaalia
3 porkkanaa
1 iso sipuli
3 dl vettä
0,5 dl puuroriisiä
1 lihaliemikuutio   (tai 1,5 tl suolaa)
400 g siskonmakkaroita
2 tl voita
0,5 tl sokeria
1 tl meiramia
5 kokonaista maustepippuria
(loraus kermaa)




Varaa ruokaa varten iso kattila (noin 3 l).

Kaalipadan tekovaiheita

- Poista kaalista päällimmäiset lehdet  ja suikaloi kaali.
- Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta. 
- Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet välillä sekoittaen.
- Kuori samalla porkkanat sekä sipuli ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
- Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat ja sipuli, riisi sekä lihaliemi.
- Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.
- Puristele sillä aikaa pieniä nokareita siskonmakkaramassaa kuorestaan pannulle ja kuumenna. Ruskista palat kevyesti.
- Kaada siskonmakkarat kattilaan ja lisää sokeri, meirami sekä pippurit.
- Anna hautua vielä noin 30 minuuttia välillä sekoitellen.
- Lisää lopuksi loraus kermaa halutessasi.


Valmis kaali-siskonmakkarapata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.