keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Pula-ajan mustikkapiirakka

Pula-ajan mustikkapiirakka

 Nyt on kyseessä maailman helpoin mustikkapiirakka vähistä aineksista. Olen joskus saanut äidiltäni kyseisen ohjeen ja käsinkirjoitettu lappunen löytyi keittokirjan välistä. Olen monet kerrat tällä ohjeella tehnytkin ja aina se on yhtä hyvää. Piirakka kuitenkin, niin kuin aina, maistuu seuraavana päivänä vielä paremmalta.
 Piirakka on siis täysin rasvaton ja kananmunaton sekä taikina lusikalla sekoitettava. Aikaa menee siis eniten paistamisessa eikä tekovaiheessa. Nopea tehdä vaikka aamulla illaksi tai illalla aamuksi. Milloin vain on sopiva mustikkapiirakan aika. :)



Pula-ajan mustikkapiirakka     (iso piirakkavuoallinen, kaksinkertaisena uunipellillinen)



3 dl maustamatonta jogurttia (tai piimää)
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja


Päälle; 

250 g mustikoita
(1 tl perunajauhoja mustikoiden sekaan jos käytät pakastettuja)
1-2 rkl sokeria

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 


Mustikkapiirakan tekovaiheita

- Mittaa kulhoon ensin kuivat ainekset ja sekoita. 
- Lisää sitten sekaan maustamaton jogurtti.
- Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan.
- Sekoita pakastemustikoiden sekaan perunajauhot ja tiputtele ne tasaisesti taikinan pinnalle.
- Ripottele viimeiseksi sokeria mustikoiden päälle.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Maailman helpoin mustikkapiirakka

 Voit halutessasi tarjota piirakan kanssa vaniljajäätelöä, kermavaahtoa tai vaniljakastiketta. Itse tykkään syödä piirakkaa turkkilaisen jogurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.