torstai 19. marraskuuta 2015

Italianpata

Italianpata

  Eilen illalla muistin jauhelihapaketin olevan jääkaapissa jossa viimeinen käyttöpäivä oli juuri kyseinen päivä. No, ei auttanut muuta kuin ruskistaa jauheliha seuraavalle päivälle. Lisäsin pannulle ruskistuvaan jauhelihaan vähän suolaa, paprikajauhetta ja currya.   Jäähtyneenä sen sitten laitoin kippoon ja jääkaappiin takaisin. Näin sain samalla aikaa miettiä yön yli mitä siitä mahdollisesti tekisi. Melkein heti keksinkin miten paistetun jauhelihan jatkojalostan.. 
  Tänään olikin sitten vuorossa pitkästä aikaa italianpataa. Erittäin helppoa tehdä ja maultaan moninkertaisesti parempaa kuin pussipata-aineksista tehtynä. Itse teen italianpadan aina paseeratusta tomaatista ja tykkään että pata on melko kiinteää eikä liian nesteistä.
  Tällä kertaa ei pakastimesta löytynyt "hemapaa" (herne-maissi-paprika) joten korvasin sen pussillisella herne-maissi-pokkanaa. Toimi erittäin hyvin näinkin jollei jopa paremmin. :)





Italianpata     (4 hengelle)




400 g jauhelihaa
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä (tai 0,5-1 tl valkosipulijauhetta)

1 tl pizzamaustetta
0,5 tl mustapippuria

ripaus currya 
ripaus sokeria
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
1,5 lihaliemikuutiota
5-7 dl vettä
3 dl rakettispagettia
1 pss herne-maissi-paprikaa (tai herne-maissi-porkkanaa)

(loraus kermaa)


Italianpadan tarvikkeita

- Ruskista jauheliha pannulla, kuullota hienonnetut sipulit samalla.
- Kaada jauheliha/sipulit pannulta kattilaan ja lisää loput ainekset, sekoittele. 

Italianpata hautumassa

- Keitä miedolla lämmöllä, että spagetti ja hemapa kypsyy. Lisää tarvittaessa vettä jos pata sakenee liikaa. Lopussa voit halutessa lisätä lorauksen kermaa.
- Kun ainekset on kypsiä nosta kattila liedeltä ja anna padan vetäytyä kannen alla noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Italianpataa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.