maanantai 2. marraskuuta 2015

Suklaaletut

Suklaaletut

     Vaihtelun vuoksi piti tavallisten lettujen tilalle kokeilla suklaisia lettuja. Niin oli tykättyjä, että pitää kulemma uudelleenkin tehdä tällä ohjeella.
      Lettuja syötiin tomusokerin ja hillon kanssa, mutta jäätelö taikka kermavaahto olisi myös maistunut siinä kyljessä varmasti hyvältä. Samoin myös marjat tai tuoreet hedelmät ja jopa säilykehedelmät sopisi enemmän kuin hyvin näiden kanssa. :)

Suklaiset letut


 Suklaaletut     (isoja lettuja 10 kpl)




5 dl maitoa
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl juoksevaa margariinia tai voita/margariinia sulatettuna
(halutessa n. 30 g tummaa suklaarouhetta)

Paistamiseen; voita tai margariinia




- Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa maidon kanssa sekaisin. 
- Sekoita keskenään kuivat aineet. Vehnäjauhot, suola, sokeri, vanilliinisokeri, leivinjauhe. 
- Sihtaa siivilällä kaakaojauhe kuivien aineiden sekaan. Näin kaakaojauhe ei jää paakkuiseksi.
- Lisää kuivat aineet pienissä erissä munamaidon joukkoon hyvin vatkaten ja lisää lopuksi rasva (ja suklaarouhe). Taikina saa turvota hetken. 

Suklaalettutaikina

- Kuumenna isossa paistinpannussa rasva ja paista taikinasta ohuita lettuja.

Suklaalettuja, tomusokeria ja hilloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.