lauantai 22. lokakuuta 2016

Jauheliha-pannukakkurulla


Jauheliha-pannukakkurulla

    Helppotekoinen suolainen pannukakkurulla jauhelihatäytteellä. Tätä tulee aina aika ajoin tehtyä tarjottavaksi niin omalle porukalle kuin vieraillekin. Sopii mainiosti kahvipöydän suolaiseksi tai kelpaahan se ihan salaatin kanssa ruokanakin. Versioita on monia, mutta meillä tykätään rullasta jossa täyte on sopivan tiivistä eikä murene ja murustu leikattaessa eikä syödessä. Siksi olen aina lisännyt muutaman ruokalusikan vehnäjauhoja täytteeseen. 
    Jauheliha-pannukakkurulla on se takuuvarma hitti joka ei jää kaappiin pyörimään pitkäksi aikaa. Tosin pakasteeseenkaan siitä ei usein jää ainakaan isompaa palaa laitettavaksi.. :)





Jauheliha-pannukakkurulla    

(6 henkilölle)




6 dl maitoa
1 tl suolaa
3 dl venäjauhoja
3 kananmunaa
loraus öljyä  (n. 1 rkl)


Täyte;

1 iso sipuli 
1/2 paprikaa
350 - 400 g jauhelihaa
0,5 dl vettä
1/2 lihaliemikuutio  (tai suolaa maun mukaan 0,5 - 1 tl)
1 tl pizzamaustetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhelihamaustetta
0,5 tl currya 
muutama rouhasu mustapippuria myllystä
3 rkl vehnäjauhoja
n. 75 g Arla valkosipuli & yrtti tuorejuustoa
1 prk (200 g) kermaviiliä

 
Päälle;

juustoraastetta




Pannukakun tekovaiheet

- Levitä leivinpaperi uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
- Sekoita maito, suola ja jauhot kulhossa. 
- Vatkaa munat sekaan ja lopuksi öljy. 
- Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista pannukakkua 25–30 minuuttia uunin keskitasolla. 
- Vedä pannukakku uunipelliltä lievinpaperin kanssa pöydälle ja jäähdytä.
Tee sillä aikaa täyte.
- Kuori ja silppua sipuli hienoksi. 
- Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele paprika pieneksi.


Täytteen tekovaiheet
 
- Laita pannulle jauheliha, sipuli ja paprika. 
- Sekoita myös mausteet ja lihaliemi sekaan, ruskista.
- Lisää vesi ja hauduta niin kauan, että vesi haihtuu. Näin sipuli ja paprika ehtii kypsyä.
- Lisää vehnäjauhot ja sekoittele hetken aikaa (muutama minuutti), että jauhot saa myös vähän väriä.
- Kaada tuorejuusto ja kermaviili joukkoon, sekoita hyvin.
- Alenna lieden lämpö pienelle ja sekoittele täytettä sen verran, että täytteestä tulee sakeaa ja puuromaista. 


Pannukakun täyttö, rullaus, juustokuorrutus

- Levitä täyte pannukakun päälle ja rullaa pannari napakaksi rullaksi.
- Vedä rulla leivinpaperin kanssa uunipellille.
- Kuorruta rulla juustoraasteella ja laita uunin ylätasolle vielä noin 15 minuutiksi, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin. 
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.