keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Juustoiset salaattikulhot ja kanasalaatti

maailman paras kanasalaatti
Juustoinen salaattikulho ja kanasalaatti

    Cheddarjuustosta ollaan jo monet vuodet tehty kanasalaatin kanssa syötävät, rapsakkaat ja kauniin pitsiset salaattikulhot. Kuuluu ehdottomasti meidän lempiruokiin. Pojallekin maistuu salaatti näistä kulhoista niin hyvin, että aika ajoin muistaa jopa pyytää josko taas tehtäisiin salaattia. 
No, nyt oli kaupassa maustamattomat broilerin fileesuikaleet tarjouksessa ja kun hyllystä löytyi vielä cheddarjuutoa pala niin vietettiin sitten se kauan odotettu salaattipäivä. 
    Juustoiset kulhot on helpot tehdä. Cheddar raastetaan ensin raasteeksi ja sitten raaste sulatetaan ja hieman ruskistetaan pinnoitetulla paistinpannulla. Kulhon muoto syntyy siitä, että pannulla paahtunut, kuuma juustolevy siirretään ylösalaisin käännetyn kulhon päälle ja annetaan jäähtyä siihen muotoonsa. Kulhosta voi napsasta sitten paloja ja syödä salaatin kanssa. Rapeat juustokulhon palat maistuu taivaallisen hyviltä salaatin seassa.. :)




Juustoiset salaattikulhot

(2-3 kulhoa koosta riippuen)




1 pkt (250 g) Valley Spire mature Cheddar (Lidlistä ostettu) 



maailman paras kanasalaatti
Juustoisten salaattikulhojen tekovaiheita

- Raasta juusto.
- Ripottele juustoraastetta ohuelti paistinpannulle ja laita liedelle keskilämmölle.
- Kun juusto alkaa sulaa, siitä irtoaa rasvaa, alkaa kuplia ja se muuttu värittömäksi noin 5 minuutissa.
- Kun juustolevy on saanut vaalean ruskean värin alapinnalle nosta paistolastalla ja pannulta vetämällä juustolevy ylösalaisin käännetyn kulhon päälle. Voit painella talouspaperilla juustoa kulhon muotoon varovasti. (Juustokulhot murenevat helposti jäähtyessään.) Juustosta valuu rasvaa muotin päällä ollessaan joten kulho kannattaa laittaa joko tiskialtaaseen tai ison lautasen päälle.
- Anna juustokulhon jäähtyä hetki ja aloita seuraavan kulhon teko..
- Siirrä kulhot lautaselle.



Kanasalaatti



1 pkt broilerin fileesuikaleita
2 rkl sipulirouhetta
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhelihamaustetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl mustapippurirouhetta
1/4 tl currya
1/4 tl aromisuolaa
reilu 1/2 dl vettä 
jäävuorisalaattia
kurkkua
tomaattia
paprikaa
punasipulia 


maailman paras kanasalaatti, juustoiset salaattikulhot
Kanasalaatin tekoa

- Paista broilerisuikaleita ja sipulirouhetta juustokulhojen jäljeltä jääneessä rasvassa pannulla.
- Lisää mausteet ja ruskista suikaleita niiden kanssa hetki.
- Lisää vesi ja anna hautua niin kauan, että suurin osa nesteestä haihtuu. Loppu neste mikä pannulle jää käy hyvin salaatin "kastikkeena" ja se lisätään broilerisuikaleiden päälle.
- Pese pilko ja kuutio salaattiainekset kerroksittain juustokulhoihin. 
- Lisää broilerisuikaleet päällimmäiseksi ja tiputtele paistinpanulle jäänyttä maustenestettä päälle.

maailman paras kanasalaatti
Valmis salaattiannos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.