perjantai 21. lokakuuta 2016

Jauhelihakiusaus


maailman paras jauhelihakiusaus
Jauhelihakiusaus

    Pitkästä aikaa tuli tehtyä jauhelihakiusausta. Kun mausteet on hiottu sopivasti kohdilleen voi lisätä myös muita kasviksia joukkoon eikä siitä tule sanomista jälkikasvulta. Ainakin tietää entuudestaan, että tämä helppo perusherkku kelpaa meillä kaikille syöjille ja usein ruoka hupenee uunivuoasta kuin taikaiskusta. Niin kävi tälläkin kertaa.. :)





Jauhelihakiusaus

(5 - 6 hengelle)




1 kg perunasipulisekoitusta, pakaste
1 - 2 dl herne-maissi-paprikaa, pakaste
n. 400 g jauhelihaa
1 tl jauhelihamaustetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl pizzamaustetta
1/4 tl currya
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 prk ( 2½ dl) maustettua ruokakermaa, juusto
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa




 
maailman paras jauhelihakiusaus
Kiusauksen tekovaiheita

- Ruskista jauheliha ja lisää mausteet (paitsi suola) jauhelihan joukkoon.
- Kaada puolet peruna-sipulisuikaleista hyvin voideltuun uunivuokaan.
- Lisää herne-maissi-paprikasekoitus sekä paistettu ja maustettu jauhelihaseos.
- Päällimmäiseksi tulee loput peruna-sipulisekoituksesta. 
- Kaada molemmat ruokakermat pieneen kulhoon ja lisää suola. Sekoita hyvin ja kaada tasaisesti kiusauksen päälle.
- Kypsennä kiusausta (reilussa) 200 asteessa uunin keskitasolla noin 1 tunti. Sekoita kiusausta pariin kertaan paistamisen aikana ettei päällimmäiset perunat käristy liikaa.

maailman paras jauhelihakiusaus
Jauhelihakiusausta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.