torstai 16. helmikuuta 2017

Broileria peruna-porkkanapedillä



       Ostin kaupasta ison laatikon kananpojan koipipaloja, kun sopivan edullisesti sai. Harvoin ostan valmiiksi marinoituja, mutta nyt tein vaihteeksi poikkeuksen. Mietin ensin, että laittaisin ne tavalliseen tapaan riisipedille kasvisten kanssa, mutta toisin taas kävi. Kaapissa kun oli toista pussia perunoita ja porkkanoita saikin riisi vaihtua sitten niihin. Eikä ollut ollenkaan huono idea. Perunat ja porkkanat sai hyvin lisämakua vielä koipipaloista. Ne suorastaan suli suuhun reilun tunnin uunissa olon jälkeen. Eikä oikeastaan tämän helpommalla voi maittavaa perusruokaa pöytään saada.. :)






Broileria peruna-porkkanapedillä

(4-5 hengelle)



 



1 rs (n. 1,5 kg) broilerin koipipaloja (tai muita vastaavia)
8 (n. 1 kg) perunaa (keltainen pussi)
3- 4 porkkanaa
1-2 punasipulia
n. 0,5-1 tl basilikaa (tai muuta yrttimaustetta)
4 dl kiehuvaa vettä
1 liha-, tai kasvisliemikuutio
jauhelihamaustetta


 

  


Työvaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Lohko pestyt ja kuoritut perunat, porkkanat sekä sipulit.
- Laita ne voideltuun uunivuokaan, sekoittele.
- Ripottele basilika juuresten päälle ja peitä pinta broilerin paloilla.
- Kiehauta vesi pienessä kattilassa ja liuota siihen liemikuutio, kaada se vuokaan.

- Ripottele päälle hieman jauhelihamaustetta ja laita vuoka uuniin.
- Kypsennä ruokaa 225 asteessa noin 30 minuuttia, pudota sen jälkeen lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 40 minuuttia. Voit peittää vuoan kypsymisen loppupuolella alumiinifoliolla, jos broilereiden pinta ruskistuu liikaa.



* Tarjoa lisäksi salaattia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.