lauantai 11. helmikuuta 2017

Kinkku-makaronilaatikko


Kinkku-makaronilaatikko


      Vaihtelun vuoksi perinteinen jauheliha-makaronilaatikko vaihtui meillä kinkulliseksi versioksi, kun jääkaapista löytyi palvikinkkupaketti. Idea kinkku-makaronilaatikosta viikonloppuruokana oli kyllä oikein hyvä ja myös lopputulos oli erittäin hyvin maistuva. Tein tarkoituksella isomman määrän vähän siinä toivossa, että osan voisi pakastaa sopivina annoksina. Luulen kyllä ettei sitä pahemmin taida jäädä pakkaseen laitettavaksi.. :)





Kinkku-makaronilaatikko

(noin 6 hengelle)





1 pss (400 g) makaronia
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl baslikaa
0,5 tl jauhelihamaustetta
1 maustemitta (1/5 tl) valkopippuria
ripaus currya
1 iso sipuli
pala punaista paprikaa
1 porkkana
noin 200 g keitto- tai palvikinkkua
2 dl juustokermaa
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa

Pinnalle:

1-2 dl juustoraastetta



Tekovaiheita

- Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin lävikössä, kaada takaisin kattilaan.
- Lisää makaronien sekaan kaikki mausteet paitsi suola, sekoita.
- Kuori porkkana ja sipuli.
- Raaasta porkkana, sipuli ja paprika karkeaksi raasteeksi. (Kun ne lisätään raasteena ei niitä tarvitse paistinpannulla ensin kuullottaa. Lapset eivät myöskään näin löydä ruuasta "ikäviä" sipulinpaloja.)
- Sekoita raasteet sekä kinkkukuutiot makaronien sekaan.
- Voitele laakea uunivuoka ja kaada makaroniseos siihen.
- Riko kananmunat astiaan ja lsää juustokerma, maito sekä suola, sekoita hyvin.
- Kaada munamaito vuokaan ja paista laatikkoa uunin alatasolla 200 asteessa ensin 30 minuuttia.
- Pudota lämpö 175 asteeseen, (sekoita laatikkoa jos et halua kovaa pintakerrosta), lisää päälle juustoraastetta ja jatka paistamista vielä toiset 30 minuuttia kunnes munamaito on hyytynyt ja laatikko on kypsää.


- Anna laatikon vetäytyä paistamisen jälkeen noin 15 minuuttia ennen tajoamista.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.