torstai 2. helmikuuta 2017

Jauheliha-kaalikeitto


Jauheliha-kaalikeitto

     Aiemmin tällä viikolla tehdystä kaalilaatikosta jäi kaappiin pala kaalia. Sitten kun keittiön ratsauksessa löytyi vielä sopivasti muutkin keittotarpeet, päätyi ne kaikki keittokattilaan. Kaali antaa peruskeittoihin mukavasti uudenlaista potkua. 
     Keittoa tulee, tuttuun tyyliin, aina tehtyä isompi satsi ja sitä syödään ainakin parina taikka kolmena päivänä. Sehän ei siis haittaa ollenkaan, koska keitto maistuu aina vaan paremmalta seuraavina päivinä lämmitettynä. Hyvää, edullista ja terveellistä ruokaa joka maistuu näin talviaikaan ekstra hyvältä.. :)





Jauheliha-kaalikeitto

(noin 6 hengelle)




400 g jauhelihaa
1 punasipuli
500 g  keräkaalia
2 lihaliemikuutiota
0,5 tl paprikajauhetta

0,5 tl sokeria
0,5 tl meiramia
0,5 tl basilikaa
0,5 tl yrttisuolaa
(ruohosipulia)
1,5 - 2 l vettä
1-2 laakerinlehteä
10 kokonaista maustepippuria
3 porkkanaa
1 pss (200 g) keittojuureksia
5 perunaa


 

Tekovaiheita

- Laita jauheliha ja silputtu sipuli kattilaan ja ruskista / kuullota.
- Lisää suikaloitu kaali sekä liheliemikuutiot ja mausteet.
- Anna kaalin hetken pehmetä ja lisää sitten vesi, laakerinlehdet ja maustepippurit.
- Kuori ja paloittele porkkanat ja laita ne keittojuuresten kanssa kattilaan kiehumaan.
- Anna keiton kiehua hiljalleen noin reilu puoli tuntia.
- Kuori ja pilko perunat ja lisää ne kattilaan, keitä kunnes kaikki kasvikset on kypsiä.
- Tarkista maku ja lisää suolaa tai mausteita jos tarvetta.



* Tarjoa keiton kanssa ruis-, tai näkkileipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.