tiistai 28. helmikuuta 2017

Leivitetyt broilerin ohutleikkeet



      On tehnyt jo jonkin aikaa mieli näitä broilerin leivitettyjä leikkeitä. Tänään sitten niitä viimein paistoin ja on ne vaan niin herkkua. Voin ainakin omalta kohdalta sanoa, että ovat jopa monin verroin parempia kuin porsaasta tehdyt. Ei kuivia vaan rapean pinnan alta ihanan meheviä. Mausteet leivitykseen on hioutunut aivan täydelliseksi nappiosumaksi. Juurikin siksi teen ne aina tällä samalla vakio-ohjeella.
      Tällä kertaa leikkeet sai vierelleen omatekoista perunamuusia johon lisäsin vaihteeksi porkkanoita.. :) 




Leivitetyt broilerin ohutleikkeet
  
(paketissa oli 5 kpl:tta)




1 pkt (480 g) maustamattomia Broilerin Ohut Fileeleikkeitä
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
0,5 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl currya
1/4 tl paprikajauhetta

1 kananmuna
 
Paistamiseen
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita




Leikkeiden teon työvaiheita

- Ota broilerin fileeleikkeet huoneen lämpöön 1/2 tuntia ennen valmistamista.
- Mittaa ja sekoita syvälle lautaselle vehnä- ja korppujauhot sekä mausteet.
- Riko toiselle syvälle lautaselle kananmuna ja vispaa rakenne rikki.
- Kasta broilerin fileeleike yksi kerrallaan kananmunassa ja leivitä jauhoseoksessa. Siirrä lautaselle odottamaan paistamista. 

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

 - Paista leivitettyjä leikkeitä öljy-voiseoksessa noin 4 minuuttia per puoli.
- Laita paistetut leikkeet uunivuokaan ja uunin keskitasolle 15 minuutiksi.




* Tarjoa leikkeiden lisänä esimerkiksi perunamuusia tai lohkoperunoita. 
 

 

1 kommentti:

  1. OiOiOiiiii !!! Miks kiusaan itteeni näil kuvil

    VastaaPoista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.