torstai 23. helmikuuta 2017

Juustoinen kinkkukastike (jauhoton)

Juustoinen kinkkukastike (jauhoton)

       Perusruokaa helpoimmasta päästä, mutta pienellä juustosäväyksellä. Meillä aina kelpaa kastikkeet lisäkkeellä kun lisäkkeellä. Usein niitä jopa pyydetään ja mikäs siinä, kun tämän tekee nopeasti ihan arkiiltanakin. Samassa ajassa, kun esim. perunat kiehuu tai muussin tekee. Mausteita olen vuosien mittaan hionut oman perheen makuun, mutta jos tulisuutta kaipaa niin aina voi lisätä chiliä tai muita mausteita. Suolan ei tarvitse lisätä lihaliemen lisäksi. Suolaisuutta tulee myös kinkusta ja juustoraasteesta. Jos kastike tulee liian suolaiseksi kannattaa nestettä lisätä hiukan ja kiehauttaa ennen tarjolle laittoa.. :)





Juustoinen kinkkukastike (jauhoton)

(n. 4 hengelle)





n. 250 g kinkkukuutioita / suikaleita
1 punasipuli

1/2 punaista paprikaa

1 dl vettä
1 lihaliemikuutio

1/4 tl paprikajauhetta
1/4 tl currya
1/4 tl basilikaa 
1/4 tl jauhelihamaustetta
pari rouhaisua mustapippuria myllystä
1 tlk (2 dl) Pirkka juustokermaa
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
2 rkl ketsuppia

(n. 1/2 dl juustoraastetta)



Valmistusvaiheita

- Laita paistinpannulle pilkotut paprika ja sipuli sekä kinkkukuutiot.
- Paista hetken aikaa ja lisää sitten lihaliemikuutio sekä mausteet pannulle.

- Lisää pannulle vesi ja anna sen kiehua ja haihtua osittain pois. (Näin mausteet sekoittuu paremmin, lihaliemi sulaa kokonaan ja sipuli sekä paprika ehtii kypsyä.)
- Kun sipulit ja paprika on pehmentynyt lisää pannulle kermat.
- Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia kunnes kastike saostuu. 

- Sekoita joukkoon ketsuppi (ja halutessasi juustoraaste).
- Kuumenna vielä hetki, tarkista maku ja nosta tarjolle.


* Tarjoa kastike esim. keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.