perjantai 24. helmikuuta 2017

Omenatorttu

Omenatorttu


     Omenoita muutama kappale pyörimässä hedelmälaatikossa ja niistä sain idean tehdä kahville ihan vaan pienen omenatortun. Sellaisen leipävuokaan mahtuvan jota syödään nyt juuri yhdellä kerralla. Kaikki meni alkuun aivan suunnitelmien mukaan. Taikina tehty, vuoka vuorattu leivinpaperilla, taikina laitettu vuokaan, omenat mausteineen päälle.. Ja sitten uuniin laittovaiheessa tajusin etten muistanut laittaa taikinaan ollenkaan leivinjauhetta! No, kaksi kertaa mietin pitäisikö jollain konstilla koittaa lisätä se vielä näin jälkikäteen. Päädyin kuitenkin tulokseen, että uunissa on ja pysyy.  
     Tekevälle sattuu, mutta torttu onnistui kuitenkin ihan hyvin vaikkei pohja kohonnutkaan niin kuin piti. Makuun se ei onneksi vaikuttanut vaan kahvin ja vaniljajäätelön kanssa se maistui aivan taivaalliselta. Ohjeen laitan tähän ylös ihan muistutukseksi itseäni varten. Toivoen samalla, että seuraavalla kerralla muistan myös sen leivinjauheen lisätä.. :)





Omenatorttu

(4 hengelle)



 

Pohjataikina;


1 kananmuna
0,75 dl sokeria
1,75 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta
pieni ripaus kardemumma 
1 dl maitoa
50 g voita sulatettuna

Päälle;


1-2 omenaa
n. 1 tl sokeria
n. 0,5 tl kanelia

mantelilastuja




Uuniin valmistautumassa

 - Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.  
- Sulata voi.
- Vatkaa kananmuna ja sokeri valkeaksi vaahdoksi.  
- Sekoita leivinjauhe ja kardemumma vehnäjauhojen sekaan.
- Sekoita maito ja sulatettu voi vaahdon sekaan.
- Lisää vehnäjauhot ja sekoita vain sen verran, että kaikki ainekset sekoittuvat.
- Kaada taikina noin 1,5 litraseen leipävuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla.
- Kuori omenat, poista siemenet omenaporalla ja jaa ne kahtia. 

- Leikkaa omena puolikkaat viipaleiksi, noin 0,5 cm paksuisiksi.
- Lisää omenalohkot limittäin taikinan keskelle

- Ripottele päälle sokeri, kaneli ja mantelilastut.
- Paista ensin uunin alatasolla 20 minuuttia, siirrä sitten keskitasolle ja jatka paistamista noin 20 min. 


Uunista tullessa
- Anna tortun jäähtyä vuoassa.
- Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.