tiistai 31. tammikuuta 2017

Valkosuklaa-vadelmamuffinit

Valkosuklaa-vadelmamuffinit

      Mitään hyvää ei ollut kahvin kanssa joten tulipa sitten pyöräytettyä pakastimen vadelmapussista muffineita. Mielessä pyöri vanha kunnon muffiniohje jolla on tehty pikahyvää vuosikaudet. Siinä vaiheessa, kun löysin vielä kaapista valkosuklaalevyn oli alettava kaivamaan taikinakulhoa kiireellä esille. Vadelman ja valkosuklaan yhdistelmä? Sopiiko ne yhteen? No, nehän sopii yhteen paremmin kuin nenä päähän. Tuli aivan törkeän hyviä muffineita joita kannattaa tehdä uudestaankin.. :)




Valkosuklaa-vadelmamuffinit      

(12 kpl)




3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria 
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g rouhittua valkosuklaata
1 dl rypsiöljyä (tai juoksevaa margariinia)
1 dl kermaa 
2 kananmunaa
2-3 dl pakastevadelmia

Valkosuklaakuorrute;
n. 40 g valkosuklaata
1 tl rypsiöljyä 





Tekovaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Rouhi valkosuklaa keskikokoiseksi rouheeksi.
- Mittaa kaikki kuivat aineet ja rouhittu valkosuklaa kulhoon, sekoita. 
- Lisää öljy, kerma, kananmunat ja sekoita hyvin.
- Lisää viimeisenä jäiset vadelmat ja sekoita ne varovasti taikinan sekaan. Kannattaa välttää kovaa sekoitusta ettei vadelmat rikkoudu kokonaan.
- Jaa taikina muffinssivuokiin lusikalla. Jätä hieman kohoamisvaraa. 
- Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. 
- Anna muffinien jäähtyä.

Valkosuklaakuorrutteen teko
- Laita kuorrutetta varten valkosuklaa mikroon sulamaan.
- Kuumenna suklaa reilusti kädenlämpöiseksi välillä sekoittaen.
- Sekoita rypsiöljy valkosuklaan sekaan.
- Anna kuorrutteen jäähtyä ja paksuuntua välillä sekoitellen.
- Koristele muffinssit kuorrutteella ja lisää halutessasi nonparelleja.


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.