sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Croissanttineliöt valmistaikinasta

croissantit, croissanttineliöt, danerolles valmistaikina, danerolles croissants, aamiaiscroissantit, täytetyt croissantit, pekonicroissantit, croissanttitorttu, aamiaissarvet, pekonisarvet, danerolles
Croissanttineliöt valmistaikinasta

   Sunnuntain aamupalapöytään tein valmiista croissant tölkkitaikinasta suolaisia neliöitä. Ensimmäinen kokeilu tätä laatua ja ei jää viimeiseksi kerraksi. Pitää vielä hioa ohjetta. Täytettä saisi olla vähän lisääkin joten seuraavalla kerralla enemmän tavaraa näihin niin aina vaan parempi lopputulos. Hyvin kävisi vaihtoehtona salami tai muut leikkeet ja juustot, sipuli, tomaatti jne.




Croissanttineliöt




1 tölkki Danerolles croissants valmistaikinaa
kinkkua
esipaistettua pekonia
kananmunia
paprikaa 
ripaus suolaa, grillimaustetta, paprikaa, valkosipulijauhetta
juustoraastetta





- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Avaa taikina tölkki ja aseta taikina neliöt leivinpaperin päälle uunipellille. Kaksi taikinakolmiota yhdessä joten isoja pitkulaisia neliöitä tulee yhteensä kolme.

croissantit, croissanttineliöt, danerolles valmistaikina, danerolles croissants, aamiaiscroissantit, täytetyt croissantit, pekonicroissantit, croissanttitorttu, aamiaissarvet, pekonisarvet, danerolles
Tekovaiheita

- Nipistä taikinan saumakohdat kiinni ja nosta vähän reunoja sekä päätyjä ylös päin ettei kanamunat pääse valumaan pelille.
- Lisää taikinaneliöiden päälle raaka kananmuna ja esipaistettua pekonia, kinkkua ja muut täytteet.
- Ripottele päällimmäiseksi mausteet ja juustoraaste.
- Paista uunissa n. 20-25 min kunnes neliöt on kauniin ruskeat tai kananmuna omaan makuun sopivan kypsä. 

croissantit, croissanttineliöt, danerolles valmistaikina, danerolles croissants, aamiaiscroissantit, täytetyt croissantit, pekonicroissantit, croissanttitorttu, aamiaissarvet, pekonisarvet, danerolles
Valmis croissanttineliö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.