keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Riisipuuro

Riisipuuro

 Yksi aivan suosikkipuuro joka ei varmaan paljon esittelyjä tarvitse. 
Riisipuuro on pohjoismaissa perinneruoka, mutta tunnetaan erilaisina variaatioina lähes kaikkialla maailmassa. Riisipuuro nautitaan joko mehukeiton, kanelisokerin, marjojen, hillon tai voisilmän kanssa. Aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi ja puuroa käytetään myös karjalanpiirakoiden täytteenä.
 Riisipuuro kuuluu myös osaksi suomalaisen joulun ruokaperinnettä. Jouluisin valmistettavaa riisipuuroa kutsutaan joulupuuroksi, johon voidaan perinteen mukaisesti lisätä kokonainen manteli puuron valmistuksen lopuksi. Mantelin sattuminen omaan puuroannokseen on ajateltu tuovan hyvää onnea.


Riisipuuro

2 dl vettä
n. 1/2 rkl voita tai margariinia
2 dl puuroriisiä
1 litra täysmaitoa
1/2 tl suolaa

- Kiehauta vesi sekä voi ja lisää siihen puuroriisit.
- Anna kiehua n. 8 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
- Lisää maito ja keitä puuroa miedolla lämmöllä n. 50 minuuttia koko ajan sekoitellen.
- Lisää lopuksi suola kun riisit ovat kypsiä ja sekoita.

Puuro palaa helposti kattilan pohjaan ja siksi sitä kannattaa ahkerasti sekoitella pohjaa myöten keittämisen aikana. Itse lisään alkuvaiheessa vähän voita tai margariinia joka estää puuroa palamasta pohjaan. Ainakin vähän se auttaa jos ei kokonaan.


  
Riisipuuroa voisilmällä  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.