tiistai 29. syyskuuta 2015

Miilunpolttajanpata

Miilunpolttajanpata

  Yhdenlainen tuhti kotiversio suomalaiseen tyyliin italialaisesta ruokaklassikosta pasta carbonara. Samaan sarjaan kuuluu myös miilunpolttajan spagetti joka taas on vähän erilainen koostumukseltaan ja valmistustavaltaankin.
Pata on erittäin maukasta ja nopea valmistaa vähistä aineksista.
 Joskus 17 vuotta sitten sain ensimmäisen kerran hyppysiini ohjeen nimeltä Miilunpolttajan pata. Ohje on painunut mieleeni sieltä asti ja etenkin, kun sitä usein tuli (ja tulee joskus edelleenkin) tehtyä. Teen padan vieläkin samalla tavalla kuin silloinkin ja aina se vaan on yhtä hyvää. Toimii aina. :)


Miilunpolttajanpata      (4-5 hengelle)

350 g spagettia
1 pkt pekonia
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä (tai jauhetta)
2 kananmunaa
100-150 g palvikinkkua (jos haluaa lisätä) 
2,5 dl maustettu ruokakerma juusto (tai maustamatonta)
1 dl ruokakermaa
1 pss Emmental juustoraastetta
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa


- Suikaloi pekoni, pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Ruskista pekonit ja sipuli pannulla. 
- Lisää valkosipulinkynnet ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet.


- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan isossa kattilassa ja valuta se.
- Laita spagetti takaisin kattilaan ja sekoita pekoni-sipuliseos spagetin joukkoon. 
- Sekoita kulhossa ruokakermat, kananmunat, reilut puolet juustoraasteesta sekä mausteet. 
- Sekoita kerma-kananmunaseos kuuman pastan joukkoon.
- Kuumenna seosta puuhaarukoilla nostellen, kunnes munaseos alkaa hyytyä. Jätä ruoka mehevän kosteaksi.
- Ripota pinnalle loput juustoraasteesta sekä  mustapippuria myllystä. 
Tarjoile heti.

Valmista miilunpolttajanpataa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.