keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Pekoninen lihapulla-spagettivuoka

Pekoninen lihapulla-spagettivuoka

 Tämä ruoka sai alkunsa kaupasta jossa oli valmiit lihapullat alennuksessa. Tokihan tähän voi käyttää myös omatekoisia pulliakin ja maku silloin varmasti vielä parempi, mutta nyt mentiin aidan matalimmasta kohdasta. 
Vuoka on ruokaisa ja täyttävä. Tein sen isoon uunivuokaan ja sitä riittänee kahdelle syötäväksi muutamalle kerralle. Joten on myös riittoisaa. Pekoni ja juusto antaa rutkasti makua ja munamaito kosteutta. Itsellä olisi munamaitoa saanut olla hieman enemmän joten maitoa kannattaa lisätä vuokaan vähän lisää jos tarvetta on. Muuten vuoka kuivuu helposti pinnaltaan uunissa. Aineksiakin voi vaihdella sen mukaan mitä kaapissa sattuu olemaan, mutta tällä ohjeella mentiin tällä kertaa. Ja herkkua oli. :)


Pekoninen lihapulla-spagettivuoka

reilu 300 g spagettia (keitämiseen vettä, suolaa ja öljyä)
1 pkt pekonia
1 iso sipuli
n. 1/2 paprikaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl mustapippuria 
1 pussi valmiita lihapullia
1 pussi emmental-juustoraastetta
3 kananmunaa
reilu 6 dl maitoa
1 tl suolaa

Pinnalle:

mozzarella juustoa
luumutomaatteja


- Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan ja valuta keitinvesi pois.
- Pilko paistinpannulle pekoni, sipuli ja paprika. Kun sipuli ja pekoni on kuullottunut ja paprika hieman pehmentynyt sekoita mausteet joukkoon.
- Kaada pekonisekoitus spagetin joukkoon ja sekoita kunnolla sekaisin.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Voitele uunivuoka ja laita ensin n. puolet spagetista pohjalle.

Spagettivuoka tekeytymässä

- Laita seuraavaksi vuokaan lihapullat ja juustoraaste ja päällimäiseksi loppu spagetti.
- Tee munamaito. Eli sotke kulhossa kananmunat, maito ja suola.
- Kaada munamaito vuokaan. Jos nestettä ei ole tarpeeksi voit kaataa hieman maitoa vielä päälle, että spagetti peittyy melkein kokonaan.
- Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
- Ota vuoka pois uunista ja leikkaa mozzarella viipaleiksi laatikon päälle. Samoin luumutomaatit. 

Lihapulla-spagettivuoka uuniin menossa

- Laita vuoka takaisin uuniin ja paista vielä n. 15 minuuttia.

Laatikko on valmista kun munamaito on hyytynyt. Jos pinta ruskistuu liikaa kannattaa pintaa vähän käännellä ja hämmentää ennen mozzarellan ja tomaattien lisäämistä. Tai laittaa folio päälle.


Spagettivuoka valmiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.