torstai 17. syyskuuta 2015

Puolukkavispipuuro

Puolukkavispipuuro

 Vispipuuro eli kuohkeaksi vatkattu marjapuuro. Se valmistetaan marjoista, yleensä puolukoista tai viinimarjoista. Karviaiset sopivat myös oikein hyvin. Vadelmat tai mansikat lisänä tekevät puurosta entistäkin herkullisemman. Puuron voi tehdä myös omenaa ja raparperia tai mustamarja-aroniaa käyttämällä.
 Vispipuuro tarjotaan sokerin ja kylmän maidon kanssa. Se on hyvää niin aamupalana, välipalana, iltapalana kuin jälkiruokanakin. :)


Puolukkavispipuuro    (3-4 hengelle)

7 dl vettä tai marjamehua
4 dl puolukoita
n. 1/2 dl sokeria (oman maun mukaan)
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 1/4 dl mannasuurimoita


- Laita teräskattilaan vesi ja puolukat. Kiehauta ja anna kiehua 15 minuuttia.
- Mausta sokereilla ja suolalla ja tarkista maku. 
- Siivilöi liemestä marjojen kuoret pois. 
- Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen n. 10 min. 
- Jäähdytä puuro nostamalla kattila kylmään vesihauteeseen. 
(Puuron täytyy jäähtyä täysin ennen vatkaamista jotta se kuohkeutuu hyvin.)
- Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. 
- Kaada puuro tarjoilukulhoon ja viilennä jääkaapissa jolloin puuro kiinteytyy. 
Tarjoile lisänä kylmää maitoa.

Vispipuuro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.