perjantai 18. syyskuuta 2015

Kermainen kasvisvuoka

Uunimakkaraa ja kermainen kasvisvuoka

Uunimakkaraa juustolla joka on kääritty pekoniin ja kermaista kasvisvuokaa. Tuo vuoka itsessään on jo niin hyvää, ettei välttämättä juuri kylkeen muuta lisuketta tarvitse. Helppo tehdä ja makkarat valmistuu niin halutessaan siinä samalla. Makkarat vaan kannattaa lisätä loppuvaiheessa etteivät ehdi kärventyä. Vuoka saa kuitenkin olla uunissa reilut 50 minuuttia.


Kermainen kasvisvuoka    (4-6 hengelle)

500 g pakaste perunasuikaleita
n. 200 g kukkakaali-parsakaali-porkkanasekoitusta
2 dl kuohukermaa
1 dl vettä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria 

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Voitele uunivuoka hyvin.
- Kaada perunasuikaleet uunivuokaan ja lisää myös kukkakaalit, parsakaalit ja porkkanat.
- Ripottele päälle vähän mustapippuria.
- Lisää kuohukermapurkkiin 1 tl suolaa ja ravista. Kaada kerma vuokaan.
- Lisää purkkiin vettä noin puolilleen ja ravistele. Kaada loppu vesi-kermaseos myös sekaan.
- Paista uunissa n. 55 minuuttia. Paistamisen aikana kannattaa vuokaa sekoittaa pariin kertaan niin vuoka kypsyy tasaisesti eikä päällimmäiset osat tummu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.