sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Pehmeät banaanidonitsit

helpot banaanidonitsit, maailman parhaat banaanidonitsit, pehmeät banaanidonitsit, maailman parhaat donitsit, helpot donitsit, donitsit uunissa, parhaat donitsit uunissa
Pehmeät banaanidonitsit

    Taas se yksi tummunut banaani kaapissa. Siitä lähti kehitystyö, että voisiko sitä hyödyntää donitseihin. Pitkän aikaa on pitänyt tehdä donitseja ja nythän se oli vaan alettava kokeilemaan miten onnistun tekemään banaaniversion. Ihan hyvä lopputulos tuli. Donitsit on pehmeitä ja taikina oli meikäläisen tuttuun tyyliin tosi helppo tehdä. Teen kyllä toistekin tällä ohjeella. :)





Pehmeät banaanidonitsit   (16 kpl)





2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 iso kananmuna
1 keskikokoinen banaani (tummunut)
1/2 dl öljyä

 



- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Muussaa banaani haarukalla ja lisää kuivien aineiden joukkoon.
- Lisää myös kananmuna, ja öljy.
- Sekoita lusikalla kaikki hyvin sekaisin.
- Voitele donitsipelti ja täytä kolot n. 2/3 täyteen.
- Paista uunissa n. 10 min. Kokeile tikulla kypsyys, kun tikkuun ei jää taikinaa ovat donitsit kypsiä. Taikina jää aika vaaleaksi.

 

Suklaakuorrutus 

65 g tummaa suklaata
1/2 dl kuohukermaa

 
- Sulata suklaa mikrossa puoliteholla n. minuutti. 
- Lämmitä kuohukerma pienessä kattilassa kuumaksi. Älä keitä. 
- Lisää suklaa kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
- Kasta jäähtyneet donitsit suklaakuorrutteeseen ja koristele halutessasi. Anna jäähtyä ennen tarjoilua vaikka jääkaapissa, että suklaa ehtii kovettua.


helpot banaanidonitsit, maailman parhaat banaanidonitsit, pehmeät banaanidonitsit, maailman parhaat donitsit, helpot donitsit, donitsit uunissa, parhaat donitsit uunissa
Suklaakuorrutteiset banaanidonitsit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.