sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Helpot ja nopeat mansikkaviinerit




        Tänään tein kahvipöytään pyynnöstä pojan herkku"viinereitä" jotka valmistuu hetkessä valmistaikinasta. Lyömätön pikaherkku myös yllätysvieraiden varalle. Siltä varalta meillä aina yleensä onkin pakasteessa lehtitaikinalevyjä ja kaapissa purkki marmeladia. 
         Leppoisaa sunnuntaita.. :)





Helpot ja nopeat mansikkaviinerit




lehtitaikinalevyjä
mansikkamarmeladia (taikka muuta paistonkestävää marmeladia)

kuorrutukseen; 
mansikan makuista tomusokeria ja pari tippaa maitoa (tai vettä)






- Ota taikinalevyt sulamaan reilu 1/2 tuntia ennen leipomista niin, että ne ehtivät  sulamaan kokonaan.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 

Pikaviinereiden työvaiheita

- Kaulitse levyjä jauhotetulla alustalla vähän isommaksi pituus-, ja leveyssuunnassa ja leikkaa leikkurilla (pizza-, tai taikinaleikkuri) kolmeen suikaleeseen.
- Ota suikaleen päistä kiinni ja kieritä toisesta päästä toiseen suuntaan ja toisesta vastakkaiseen suuntaan. Niin että taikinasuikale menee kierteelle.
- Kieritä kierretty taikina kiepille leivinpaperin päälle uunipellille. Varmista, että loppupääty taikinasta tulee kiepin alle ettei kiepit aukea uunissa.
- Paina kieppien keskelle sormella syvennys ja laita siihen marmeladia.
- Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia kunnes ovat kauniin vaalean ruskeita. 

Helpot ja nopeat mansikkaviinerit


- Laita pieneen kippoon pari teelusikallista tomusokeria. Sekoita tomusokerin joukkoon maitoa tipoittain, kunnes saat tukevan "tahnan". Lusikoi kuorrutetta viinereiden päälle.

2 kommenttia:

  1. Oi minkä näköisiä! Tätä pitää heti testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla. Ovat nopeita tehdä ja niiin hyviä :)

      Poista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.