keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Rahkapannukakku

 
Rahkapannukakku

     Sen verran oli taas kertynyt maitorahkaa jääkaappiin, että tänään oli  rahkapannukakkupäivä. Pääsin vielä helpolla vaikka niin sanoin jo eilen, etten tänään tee mitään kokkailuja. Piti olla sellainen "oma järjestämä vapaapäivä" keittiöhommista. No, eihän se taas(kaan) pitänyt..
     Helppo ja nopea taikinan teko kuten pannukakuissa aina. Taikina pellille ja pelti uunin kuumuuteen. Siitä hetken päästä se sitten iski.. nimittäin se tuoksu joka keittiöstä leijaili koko asuntoon! Jälkikasvukin pyörähti välittömästi keittiön ovelle tarkastamaan tilanteen, että mitäs mitäs.
Hetken verran piti paistamisen jälkeen vielä malttaa odottaa, että jäähdyttyään sen sai leikattua paloiksi. Hilloa kyytipojaksi ja todella hyvin teki palaset kauppansa. Melkein liiankin hyvin. Mutta tämä rahkaversiohan on kuitenkin aika terveellinen verrattuna toisiin tavallisiin pannukakkuihin. Eli kyllä tätä syödä voi ihan hyvällä omallatunnolla. Ohjeesta voi jättää myös voisulan ja vaniljasokerin pois jos haluaa vielä enemmän keventää. Niin tai näin, tämä maistuu aina yhtä hyvältä.. :)






Rahkapannukakku

(uunipellillinen)




2 prk (eli yhteensä 500 g) maitorahkaa
3 kananmunaa
3 dl maitoa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa

1/2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sulatettua voita
2 dl vehnäjauhoja





Taikinan tekovaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Vatkaa rahka ja kananmunat kulhossa. 
- Sekoita joukkoon maito, sokeri, suola, vaniljasokeri sekä sulatettu voi.
- Siivilöi taikinaan lopuksi vehnäjauhot.
(Näin jauhot ei jää paakkuun.) Sekoita, mutta älä vaivaa.
- Kaada pannukakkutaikina leivinpaperoidulle uunipellille.
- Laita pannukakku 225 asteisen uunin keskiosaan ensin 10 minuutiksi.

- Alenna lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä n. 15 min tai kunnes se on kypsää.

Houkuttelevan hyvä rahkapannukakku..

* Tarjoa rahkapannaria kevyesti sokeroidun marjasurvoksen, hillon tai tuoreiden marjojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.