tiistai 10. tammikuuta 2017

Porkkanaletut


Porkkanaletut

     Joulun ajalta on jääkaappiin jäänyt pötköllinen porkkanasosetta ja siitä ajattelin aivan ensin tehdä sosekeittoa. Mutta kuten monesti käy niin suunnitelmiin tuli taas pari muuttujaa. Tästä johtuen pöytään ilmestyikin porkkanalettuja. Ne onnistui yli odotusten ja maistuivat todella hyviltä salaatin kanssa. Niitä tuli niin iso pino, että osan saa laitettua vielä pakasteeseen. Sieltä niitä on kiva ottaa vaikka väli-, tai iltapalaksi.. :)




Porkkanaletut 

(pieniä noin 45 kpl)




1 pkt (500 g) porkkanasosetta
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2 dl täysjyväohrajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
pieni ripaus valkopippuria
2 rkl öljyä

Paistamiseen
voita tai margariinia 



Porkkanalettujen tekovaiheita

- Leikkaa porkkanasose paketti saksilla auki (kulhon päällä koska sosetta on muuten paljon muissakin paikoissa) ja pursota kulhoon. 
- Riko sekaan kananmunat, lisää maito ja sekoita.
- Lisää jauhot, mausteet sekä öljy ja vatkaa kaikki kunnolla sekaisin.
- Anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia.

- Paista taikinasta hyvällä mutta ei liian kuumalla lämmöllä pieniä tai suuria lettuja. Käytä paistamiseen vähän voita tai margariinia. 


* Tarjoa porkkanalettujen kanssa esim. raikasta salaattia ja raejuustoa. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.