maanantai 2. tammikuuta 2017

Päärynä-kinuskipiirakka





        Pitkästä aikaa piti vaihteeksi leipoa makea piirakka kahvipöydän tarjottavaksi. Kun kaapista löytyi päärynänpuolikkaita purkillinen niin tätä ajatellen ostin kaupasta kermaviiliä ja päärynä-kinuski maustettua rahkaa. En osannut kaupassa heti päättää kumpaa käytän piirakkaan joten ostin sitten molemmat. Ja molemmat päätyi lopulta myös piirakkaan. 
         Vakio-ohjeellani tehdyn pohjan päälle tuli siis kolme eri kerrosta täytettä. Alimpana oli rahkakerros, välissä päärynän palat ja päällisosa vielä kermaviilistä. Näin ollen piirakasta tuli mehevän muhkeaa ja täyteläistä. Aivan superhyvää! Ja kuten piirakat aina, aivan parhaimmillaanhan ne on vasta seuraavana päivänä.. :)






Päärynä-kinuskipiirakka





Pohja:

2 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
pieni hippu kardemummaa
1 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua margariinia/voita
1 kananmuna



Täyte:

1 prk (200 g) Valion maustettu rahka päärynä-kinuski 
1 tlk (410 g/230 g) päärynänpuolikkaita mehussa
2 tl perunajauhoja
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna






- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 

Piirakan pohjan tekovaiheita

- Kaada päärynänpuolikkaat tölkistä siivilään että niistä lähtee suurin osa nesteistä pois.
- Tee sillä aikaa pohja ja sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään. 
- Lisää joukkoon juokseva margariini sekä kananmuna ja sekoita lastalla/lusikalla tasaiseksi. 
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, leikkaa ylitse jäänyt paperi pois ja voitele reunat.
- Taputtele taikina käsin vuoan pohjalle ja osittain reunoille. 

- Levitä kinuski-päärynärahka pohjan päälle alimmaiseksi. 
- Leikkaa päärynänpuolikkaat pieniksi paloiksi.

Piirakan täyttö ja valmistuminen

- Sekoita perunajauhot päärynäpalojen joukkoon ja levitä ne rahkakerroksen päälle. (Perunajauhot sitoo päärynöistä irtoavaa nestettä eikä piirakka kostu liikaa.)
- Sekoita hyvin keskenään kermaviili, sokerit sekä kananmuna ja levitä täyte tasaisesti päärynäpalojen päälle. (Kallistele piirakkavuokaa niin seos levittyy kuin itsestään tasaiseksi kerrokseksi.)
- Paista uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
 


Päärynä-kinuskipiirakkaa kinuskikastikkeella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.