keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Jauhelihaletut

 
Jauhelihaletut


     Kävin läpi omia vanhoja reseptivihkojani ja löysin sieltä meidän vanhan kestosuosikin. Huomasin, että tästä onkin aikaa, kun viimeksi paistoin jauhelihalettuja! Näitä tuli melko usein paistettua joskus vuonna nakki ja muusi, kun poika oli pieni. Nyt ne ovat jotenkin jääneet unohduksiin, mutta onneksi tämä virhe tuli nyt korjattua. Ja pitää ehdottomasti kuulema paistaa pian taas uudelleenkin joten kirjataan ohje tänne ylös.
     Jauhelihaletut on yksi parhaimmista suolaisista jotka käy niin ruokapöytään kuin kahvipöytäänkin tarjottavaksi. Helppoja tehdä ja erittäin hyvä vaihtoehto varsinkin täytetyille letuille. Jopa parempikin. Olen usein näitä tehnyt myös reissuille ja retkille eväiksi. Äärettömän helppoja ja vaivattomia myös pienten lasten syödä, kun täytteet ei putoa syödessä syliin kuten täytetyissä letuissa usein käy. Letut on sopivan ruokaisia ja näihin sain helposti piilotettua sitä sipuliakin mukaan raasteen muodossa.. :)






Jauhelihaletut





Lettutaikina:
3 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 kananmunaa

- Mittaa vehnäjauhot kulhoon, kaada maito päälle ja sekoita hyvin. 
- Lisää kananmunat ja sekoita sileäksi. Anna taikinan turvota 15–30 minuuttia.


400g jauhelihaa
1 sipuli
2 kuorittua, raakaa perunaa
1,5 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl jauhelihamaustetta
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl basilikaa (tai pizzamaustetta)
ripaus currya
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
(juustoraastetta vajaa desi, ei pakollinen)



Lettutaikinan teko

- Kuori ja raasta sipuli ja perunat karkeaksi raasteeksi.
- Paahda jauheliha paistinpannussa murumaiseksi. 
- Lisää raastetut sipuli ja perunat sekä mausteet joukkoon. 
- Kypsennä reilut viitisen minuuttia pannun sisältöä pöyhien.
- Nosta pannu liedeltä ja anna jauhelihaseoksen jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kuin sekoitat sen lettutaikinaan.

Jauhelihaletut valmistuu

- Paista taikinasta isoja tai pieniä lettuja.
- Tarjoa ruohosipulilla höystetyn punajuurisalaatin kanssa.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.