lauantai 7. tammikuuta 2017

Kinkkuhyrrät

 
Kinkkuhyrrät

     Lauantai-ilta ja jotain kivaa piti naposteltavaksi keksiä. Muistin sopivasti, että pakasteessa kuumotteli vielä joulun ajalta ostettuja taikinalevyjä. Niistä sitten tuli tehtyä todella helpolla kinkkuhyrriä. Ohje on otettu Myllyn parhaan taikinapaketin kyljestä ja aivan loistavia pikkusuolaisia niistä tulikin.. :)





Kinkkuhyrrät   

(noin 30 kpl)


 



 1 pkt lehtitaikinalevyjä (600 g)

Täyte:


200-300 g palvikinkkua
1-2 suippopaprikaa
200 g paprika-chilituorejuustoa

 



Kinkkuhyrrien tekovaiheita

- Ota taikina ajoissa sulamaan. 
- Hienonna kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon.
- Kauli lehtitaikinalevyä n. puolet leveämmäksi.
- Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. 
- Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). 
- Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
- Kuumenna uuni 225 asteiseksi. 
- Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan leivinpaperoidulle uunipellille tai muffinivuokiin. (Vuokien pohjat kannattaa voidella kevyesti ettei hyrrät tartu kiinni.)
- Paista hyrriä uunin keskitasolla 10-15 minuttia kunnes ne tulevat kauniin värisiksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.