maanantai 23. tammikuuta 2017

Helpot ja nopeat kaurarieskat





         Pitää kyllä nyt täälläkin hehkuttaa, että täydellisten kaurarieskojen ohje on nyt tässä! 
Niin helppoja tehdä ja oikeasti nämä aivan älyttömän herkullisia. Mä olen jäänyt nyt näihin totaalisesti koukkuun. Ja varsinkin versioon johon tulee puolet piimää ja toinen puolikas kermaviiliä. Toki ihan pelkästään piimästäkin tehdyt katoaa meilllä lautaselta alta aika yksikön.        
        Tykkään kaikenlaisista rieskoista ja niitä tulee melko usein aina tehtyä. Eikä vähiten juuri niiden helppouden vuoksi. Sekin on hyvä, että välillä voi leipoa hyvää ihan vaan muutamasta aineksesta. Nämäkin valmistuvat ilman valkoisia jauhoja, hiivaa ja kananmunaa. 
Täydellistä.. ♥

 


Helpot ja nopeat kaurarieskat
 

noin 10 kpl



 

7 dl pikakaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
2 dl kermaviiliä
2 dl piimää
0,5 dl sulatettua voita tai margariinia





Työvaiheita
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Sekoita ensin kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Lisää kermaviili, piimä ja voisula.
- Lusikoi taikinasta nokareita leivinpaperille uunipellille ja tasoita ne lusikalla ohuiksi rieskoiksi.
- Paista uunin keskitasolla 10  - 15 minuuttia kunnes rieskat muuttuvat kauniin värisiksi.
Rieskaa tulee paistaa tarpeeksi kauan kuumassa uunissa, jotta siihen syntyy väriä, sillä paistopinta tuo makua rieskalle.

Uunituoreita kaurarieskoja

* Nauti kuumana esim. voin tai juuston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.