keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Nakkipata



         Tänään tuli tehtyä pojan toiveruokaa eli nakkipataa. Todella helppo tehdä ja valmistuu näin arkipäivänä mukavan joutuisasti. Tätä nyt tuli tehtyä isompi satsi joten sitä ilmeisesti syödään vielä seuraavinakin päivinä. Mutta se ei haittaa kyllä ollekaan sillä pata maistui aivan mielettömän hyvältä pitkästä aikaa. Ja lämmitettäessä se maistuu (jos mahdollista) vieläkin paremmalta. Kyllä nyt kelpaa taas.. ♥





Nakkipata

(n. 6-8 hengelle)





n. 15 nakkia
2 sipulia
2 lihaliemikuutiota
n. 1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta

1 tl valkosipulijauhetta (tai 1-2 kynttä murskattuna)
1 tl jauhelihamaustetta

1/2 tl currya
1/2 tl basilikaa  
n. 1,5 l vettä
1 pss (350 g) raketti spagettia
1 pss (200 g) herne-maissi-porkkana sekoitusta
1 prk (70 g) tomaattisosetta
ripaus sokeria
ripaus Herbamare-yrttisuolaa
n. 0,5 dl kuohukermaa




Paistinpannulta pataan

- Ruskista pieneksi pilkotut nakit pannulla, kuullota hienonnetut sipulit siinä samalla.
- Lisää pannulle mausteet ja lihaliemikuutiot. Näin mausteet "herää" ja antaa paremmin makua.
- Sekoittele kunnes liemikuutiot sulaa.
- Kaada mausteiset nakit ja sipulit pannulta kattilaan.

- Laita paistinpanulle 0,5 l vettä, sekoita niin että kaikki mausteet ja maut irtoavat ja kaada tämä huuhdeliemi kattilaan. 
- Lisää kattilaan vielä 1 litra vettä ja kaikki loput ainekset, sekoittele. 

Nakkipata valmistuu

- Keitä miedolla lämmöllä, että spagetti ja herne-maissi-porkkanat kypsyy. Lisää tarvittaessa vettä jos pata sakenee liikaa. 
- Lopussa voit halutessa lisätä lorauksen kermaa.
- Kun ainekset on kypsiä nosta kattila liedeltä ja anna padan vetäytyä kannen alla noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. 


Nakkipata
 


2 kommenttia:

  1. Kiitos , oli kyllä niin hyvää et jää kyllä nyt jalostajan nakkipadat kaupan hyllyyn.. en laittanut kermaa ku sellaista en muutenkaan käytä, ruokakermaa olis ollut mut oli niin hyvää jo ilman että jäi. Smetanaa olis voinut vaikka lautaselle laittaa 😜😜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Kiva, että ohje oli mieluinen. Kauppaan on valmispussipadat saaneet meilläkin jäädä jo aikaa sitten. Omatekoinen vaan maistuu niin paljon paremmalta.. ♥

      Poista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.