sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Appelsiini-banaanikeitto

appelsiinikeitto, appelsiinikiisseli
Appelsiini-banaanikeitto

 Tänään oli iltapalana appelsiini-banaanikeittoa. Aivan ehdoton suosikkikeitto. Kirpeän hyvää, raikasta ja kevyttä. Eikä edes vaikeaa tehdä.. :)



Appelsiini-banaanikeitto     ( 3 hengelle )


5 dl appelsiinimehua
0,5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 appelsiini
1 banaani  
(banaanin voi myös halutessa jättää pois ja tekee sitten pelkkää appelsiinikeittoa)


appelsiinikiisseli, appelsiinikeitto, appelsiini
Appelsiini-banaanikeiton teko


- Mittaa ja sekoita kattilaan sokeri ja perunajauhot. 
- Lisää appelsiinimehu ja vispaa kaikki kunnolla sekaisin.
- Kiehauta keitto koko ajan pohjaa ja reunoja myöten puulastalla sekoittaen. Keitto on valmis kun se kulplahtaa kerran (eli ensimmäiset kuplat tulee pintaan). Älä keitä keittoa enää sen jälkeen.
- Siirrä kattila pois liedeltä ja jätä keitto jäähtymään.

Appelsiinin leikkaus kalvottomaksi.

- Kuori appelsiinit kalvottomiksi eli aloita niin, että leikkaat appelsiinista kummatkin päätypalat pois.
- Leikkaa sitten loput kuoret pois terävällä veitsellä kaartaen appelsiinin pintaa pitkin ylhäältä alas asti.
- Poista aivan kaikki valkoiset kuoren osat hedelmälihan pinnasta.
- Leikkaa sen jälkeen jokainen lohko yksitellen irti kalvojen välistä. Lohko irtoaa kun leikkaa veitsellä molemmin puolin kalvojen vierestä keskustaan asti.

Hedelmien lisäys.

- Pilko appelsiinin lohkot sekä banaani paloiksi ja lisää keittoon. 
- Lisää keiton pintaan sokeria (n. 1 tl) ettei siihen tule kuorta jäähtymisen aikana.
- Tarjoa keitto hyvin jäähtyneenä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.