tiistai 26. tammikuuta 2016

Mustikkakeksit

mustikkapikkuleivät, parhaat mustikkakeksit
Mustikkakeksit
 Tänään tein kylään viemisiksi keksejä. Tällä kertaa kekseihin sujahti myös pakastemustikoita. Helppoja tehdä ja tuli vielä todella hyvän makuisiakin. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. :)



Mustikkakeksit     ( noin 40 kpl )


150 g voita
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kuohukermaa

Täyte:
1,5 - 2 dl mustikoita, tuoreita tai pakastettuja



- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

- Sekoita voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmuna, jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu ja kerma.  
- Sekoita kaikki yhteen taikinaksi. 
- Ota taikinasta lusikalla paloja ja pyörittele ne käsissä palloiksi.
- Aseta pallot leivinpaperoidulle uunipellille ja litistä niitä ohuemmaksi


- Laita pala muovikelmua lyijykynän tylppään päähän ja tee sillä 4-5 kpl pieniä reikiä kuhunkin keksiin.  
- Aseta mustikka jokaiseen kuoppaan.
- Paista keksit uunin keskitasolla n. 12 minuuttia kunnes ovat kauniin vaaleanruskeita.  
- Anna jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.