perjantai 29. tammikuuta 2016

Broileria riisipedillä

lidl pakaste broilerin rintafile
Broileria riisipedillä

 Tänään taas helposti hyvää eli broileria riisipedillä. Koitan nyt hyödyntää pakasteesta löytyviä aineksia kun sen toissa viikolla sulatin ja löytyi sieltä yhtä ja toista. Menin lupaamaan itselleni etten mitään uutta osta pakkaseen ennen kuin entiset on käytetty. Joten tämäkin ruoka sieltä sitten osittain tuli pienen mutkan kautta lautaselle.
 Mulla oli Lidlistä pakasteena ostettuja broilerin rintafileitä paketillinen mutta aiemmin olen käyttänyt myös koipi-reisipaloja, rintapaloja tai siipiä tämän uuniriisin kanssa. Nuo rintapalat on valmiiksi maustettu ja esipaistettu ja sen vuoksi paistoaika on lyhyempi kuin esim. koipi-reisissä. Välttämättä mausteita ei noihin olisi tarvinnut lisätä mutta laitoin silti vähän paprikaa ja jauhelihamaustetta pintaan. Tuli tosi hyvää taas kerran.. :)




Broileria riisipedillä     (n. 5 hengelle)



broileria  (rintapaloja, koipi-reisiä, siipiä)
1 iso sipuli tai 2 pientä
1 pussi (200 g) herne-maissi-porkkanaa  (tai muita kasviksia)
2 kanaliemi-, kasvisliemi-, tai lihaliemikuutiota
3 dl pitkäjyväistä riisiä
8 dl vettä
ripaus mustapippuria
( paprikajauhetta
jauhelihamaustetta )


Tekovaiheita
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori sekä pilko sipuli ja laita se murennettujen lihaliemikuutioiden ja kasvisten kanssa laakeaan uunivuokaan.
- Lisää ripaus mustapippuria, riisit ja vesi päälle ja laita uuniin.
(Jos käytät koipi-reisiä niin ne kannattaa lisätä tässä vaiheessa, koska ne kestävät kypsyä pidempään kuin esim. siivet tai rintapalat.)
- Noin puolen tunnin päästä ota vuoka uunista ja sekoita riisiseosta, lisää broilerin palat päällimmäiseksi ja mausta ne haluamillasi mausteilla.
- Tiputa uunin lämpö 180 asteeseen. 
- Laita vuoka takaisin uuniin ja anna paistua noin 15 minuuttia. 
- Käännä sitten broilerin palat, mausta toinenkin puoli halutessasi ja anna hautua vielä toiset 15 minuuttia.
- Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

broileria ja riisiä, broileria uunissa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.