perjantai 15. tammikuuta 2016

Appelsiiniletut

letut mehu
Appelsiiniletut

 Välillä vähän vaihtelua tavallisiin lettuihin. Maidon sijasta käytin appelsiinimehua ja oli aika veikeän makuinen lopputulos. Aivan loistava yhdistelmä oli appelsiiniviipaleet ja kermavaahto vielä viereen. Harmitti vähän, kun ei olut vaniljajäätelöä mutta toimi näinkin vallan mainiosti. :)



Appelsiiniletut     (8 isoa lettua)


2 kananmunaa
5 dl appelsiinimehua 
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl sokeria  
1 tl vaniljasokeria
2 rkl voisulaa (tai öljyä)

Paistamiseen; voita tai margariinia



Lettujen tekovaiheita

- Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki.
- Vatkaa joukkoon appelsiinimehu, vehnäjauhot, suola, sokerit ja sulatettu rasva.
- Anna taikinan turvota ainakin 30 minuuttia. 
- Paista letut kuumalla paistinpannulla voissa kullanruskeiksi molemmin puolin.


Appelsiinilettuja

- Tarjoa lettujen kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.