torstai 14. tammikuuta 2016

Makkarakeitto



       Tänään oli sitä peruskotiruokaa parhaimmillaan. Onkin vierähtänyt taas aikaa, kun viimeksi tein makkarakeittoa. Vaan on se niin hyvää ja helppoa tehdä. Makkarakeitonhan voi tehdä yhtä monella tavalla ja aineksilla kuin on kokkejakin. Nyt en lisännyt lanttua tai palsternakkaa kuten yleensä mutta nakkasin sekaan kuitenkin keittojuurespussin joka antaa hyvää makua. Toiset myös ruskistaa makkaran paistinpannulla ennen keittoon lisäämistä. Itse en niin tee koska en pidä ylimääräisestä rasvasta keitossa. Eikä meillä mene myöskään ne persiljat ja sellerit. Reseptejä tietysti voi ja kannattaakin muunnella oman mieltymyksen mukaan niin saa mieluista ja maistuvaa. :) 
       Keittoa jäi vielä reilusti mutta eipä hätää, keittoruuathan aina vaan paranee lämmitettäessä. Näin kylmällä ilmalla lämmin keitto on kyllä aivan parasta.. :)





Makkarakeitto     

(n. 5 hengelle)





1,5 l vettä
2 lihaliemikuutiota  (tai kasvisliemi)
8 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
400-500 g lenkkimakkaraa
5 isoa perunaa
4 porkkanaa
1-2 sipulia
1 (200 g) keittojuurespussi   



Makkarakeiton aineksia

- Laita isoon kattilaan vesi, lihaliemet, pippurit ja laakerinlehdet.
- Sillä aikaa, kun vesi kiehuu kuori sekä paloittele perunat, porkkanat ja sipuli.
- Lisää kaikki juurekset kattilaan, myös keittojuurekset.
- Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.

Juurekset kypsyy ensin ja loppuvaiheessa lisätään makkarapalat.

- Lisää paloiteltu lenkkimakkara keiton joukkoon ja kiehauta vielä hetken aikaa kunnes kaikki juurekset on kypsiä.
- Tarkista maku ja lisää suolaa tai muuta maustetta jos tarvetta.


Keiton kanssa maistuu ruisleipä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.