sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Nopea ja rapea salamipizza (hiivaton pohja)

hiivaton pizza, hiivaton pizzapohja, hiivaton pizzataikina
Rapea salamipizza
 Tämä on toisenlainen versio hiivattomasta pizzapohjasta jota käytän. Olen myös tehnyt aikasemmin kinkkupizzan hiivattomalla pohjalla. Erona tähän on se, että tämä pohja on ohuempi ja rapeampi. Kumpikin on kuitenkin aivan herkullisia hiivattomia pohjia, mutta joskus on kiva vaan vaihdella. Kummalla itse tykkäät pizzaa syödä, pehmeämmällä vai rapeammalla pohjalla? :)



Nopea ja rapea salamipizza  (pellillinen)


3 3/4 vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl vettä
2 rkl öljyä

Päälle:

tomaattikastiketta (tai tuorejuustoa kuten meillä)
salamia, metvurstia, kinkkua oman valinnan mukaan
juustoraastetta
sinihomejuustoa
tomaatteja
valkosipulijauhetta
pizzamaustetta

paras pizzapohja, pizza ilman hiivaa
Salamipizzan tekoa
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
- Lisää vesi ja öljy, vaivaa taikina tasaiseksi.
- Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle vähän vehnäjauhoja.
- Kaulitse pohja leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi. (Pohjasta tulee ohut)
- Lisää täytteet ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.