sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Helppo päärynäkakku (rasvaton)

Helppo päärynäkakku
 Oli hedelmävarastossa muutama sopivan kypsä päärynä ja ajattelin niistä loihtia jonkun helpon ja nopean kahvin seuraksi. No, sellainen sitten tuli tehtyä. Vähän niin kuin pannukakun tyylinen, mutta oikein hyvää oli. Tosin vähän pienempään vuokaan olisi pitänyt tehdä, että olisi vähän pakusummaksi tullut tuo taikinan osuus. No, täytyy seuraavalla kerralla tehdä vähän paksumpi versio. Uudelleen kyllä teen joka tapauksessa, sen verran oli hyvän makuista. :)



Helppo päärynäkakku      (6 hengelle)


n. 4 päärynää   (nyt oli vain 3 kpl)
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 1/4 maitoa
1 dl sokeria




- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja voitele piirakkavuoka.
- Kuori päärynät, puolita ne ja poista siemenet. 
- Leikkaa päärynänpuolikkaat poikittain viipaleiksi niin että viipaleet jäävät reunasta kiinni toisiinsa. 
- Laita puolikkaat voideltuun vuokaan.
- Sekoita jauhot, leivinjauho ja vaniljasokeri. 
- Vatkaa munat ja maito yhteen. 
- Lisää jauhoseos, vatkaa seos tasaiseksi ja kaada seos päärynöiden päälle.
- Sirottele sokeri päärynöiden päälle. 
- Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia, vähennä sen jälkeen lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.
- Tarjotaan haaleana kevyesti vatkatun kerman kera.

päärynäpannukakku, päärynä pannukakku
 Päärynäkakku  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.