Peltileipä |
Peltileipä
5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1/2 palaa hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl öljyä
6 dl jauhoja
(1 muna voiteluun)
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. (Kuivahiivalle reilusti käden lämpöinen vesi.)
- Lisää sitten sokeri, suola, kaurahiutaleet ja jauhot.
- Lopuksi joukkoon vielä öljy.
- Kaada taikina pellille.
- Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja painele taikina levyksi.
- Kohota leipää liinan alla noin 40 minuuttia.
- Leikkaa leipä sitten ruuduiksi (pizzaleikkurilla), voitele vedellä tai kananmunalla.
- Paista leipää 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Peltileipää |
Leivästä ei tule kovin paksua ja se on ollut meille juuri hyvä niin. Jos haluaa paksumpaa niin kannattaa tehdä puolitoista tai jopa kaksinkertaisella ohjeella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.