keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Kermainen lihakastike uunissa




           Eräs ystävä kysyi minulta, että mitä teen porsaan suikalelihasta vai teenkö mitään? Että kuulema niistä ei meinaa saada mitään maistuvaa ja mureaa aikaiseksi. No, totta kait teen. Porsaan lihasuikaleita saa nykyään melko edullisesti kaupasta. Pari rasiaa maksaa semmoset 5 euroa yhteensä ja niistä tekee pöytään parikin eri ruokaa. 
           Tästä kysymyksestä innostuneena haastoin sitten itseni todistamaan, että niistä suikaleista saa kuin saakin tehtyä hyvää ruokaa. Oli aika käydä ostamassa ne pari laatikkoa kaupasta ja käärittävä seuraavaksi hihat ylös...
           Ensimmäisestä paketista tein kermaista lihakastiketta jonka haudutin uunissa. Possun suikaleet ei jää sitkeiksi kunhan niitä malttaa vaan kypsentää vähän pidempään. Ja se on totta, että maustamattomat suikaleet ei maistu miltään jos unohtaa maustamisen. 
           Tässä kastikkeessa maut oli oikein hyvin kohdillaan. Maku oli pehmeän mausteinen ja täyteläisen kermainen. Lihat oli todella hyvin kypsyneitä ja mureita. Joten ainakin tämä haasteen ensimmäinen ruoka maustamattomista porsaan lihasuikaleista oli täydellisen onnistunut.. ♥






Kermainen lihakastike uunissa


(4 annosta)







400 g porsaan maustamattomia lihasuikaleita
1 rkl voita paistamiseen
1 sipuli
1 pieni paprika
1 tl meiramia 
1/2 tl paprikajauhetta 
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl jauhelihamaustetta
ripaus currya 
n. 1/4 tl mustapippuria rouheena 
2,5 rkl vehnäjauhoja 
3 dl vettä 
1 rkl sinappia 
1 lihaliemikuutio 
2 dl ruokakermaa





Paketista uuniin


- Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. 
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori ja pilko sipuli ja paprika pieniksi paloiksi / viipaleiksi.
 

- Laita pannulle lihasuikaleet ja sipuli sekä paprika, ruskista ja kuullota.
- Lisää mausteet ja kuumenna vielä hetki, että mausteiden aromit herää.
- Kaada kaikki uunipataan ja ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita.
- Lisää paistinpannulle 3 dl vettä, lihaliemikuutio sekä sinappi, kiehauta ja kaada pataan.
- Lisää ruokakerma ja laita uuniin. 
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla ensin 30 minuuttia ilman kantta, kunnes neste alkaa kiehumaan. 
- Sekoita ja pudota sitten uunin lämpöä 175 asteeseen, laita kansi päälle ja jatka paistamista noin 30 minuuttia kunnes lihat on kypsiä. (Sekoita kastiketta välillä.)
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa yrttisuolaa / pippuria sekä kermaa halutessasi. (Kerman lisäyksen jälkeen anna kiehahtaa vielä hetki uunissa.)

Lisää kuvateksti

* Tarjoa lihakastike keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

 
 

3 kommenttia:

  1. Aivan älyttömän hyvää lihakastiketta tuli. Olis vaan pitänyt tehdä tuplasatsi kun loppu niin äkkiä =D.

    VastaaPoista
  2. Hyvä resepti, kiitos! Kelpasi nirsolle lapsellekin.

    VastaaPoista
  3. Paras lihakastikeresepti mitä olen tehnyt! Maistuu taatusti koko perheelle, ja valmistuu helposti.

    Vinkki: Annan itse olla vielä hiukan kauemmin uunissa. Pitää vaan muistaa vähentää lämpöä ja sekoitella välillä. Maku se vaan paranee. Kiitos reseptin tekijälle :)

    VastaaPoista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.