lauantai 4. marraskuuta 2017

Lempeän pippurinen härkäruukku


        Pyhäinpäivän kunniaksi valmistin pippurista härkäruukkua. Se on todella maukasta, sopivan pippurista. Pata saa alkuvalmistelujen jälkeen hautua uunin huomassa pitkään. Se takaa sen, että lihat on täysin kypsiä ja herkullisen mureita. Kun kaupassa huomasin, että ruusukaalit oli tarjouksessa en voinut vastustaa kiusausta ja niimpä lisäsin niitä tällä kertaa ruukkuun mukaan. Ne ei ole pakollisia lisättäviä, mutta maistuvat valmiissa ruuassa aivan superhyvältä.
        Rauhallista ja maukasta pyhää kaikille.. ♥







Lempeän pippurinen härkäruukku
 

(6 annosta)

 






n. 600 - 800 g naudan paistisuikaleita
1 rkl voita ja öljyä
1 sipuli
n. 10 (1/2 pkt) ruusukaalia
1 tl suolaa
100 g mustapippuri tuorejuustoa
3 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2 rkl soijakastiketta

 



Työvaiheita

- Ota lihasuikaleet noin tunniksi huoneenlämpöön ennen valmistamista.
- Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihasuikaleet voi-öljyseoksessa kahdessa erässä ja siirrä lihat uunipataan.
- Kuori ja hienonna sipuli, poista ruusukaaleista kannat ja ulommaiset lehdet, halkaise ne puolikkaiksi.
- Ruskista kevyesti pannulla myös sipuli ja ruusukaalit, lisää pataan suolan kanssa.
- Murenna pannulle tuorejuusto ja lisää joukkoon vesi, kääntele seosta, kunnes juusto on täysin sulanut. Kaada pataan.
- Anna hautua 175-asteisen uunin keskitasolla reilun tunnin ajan. 





- Sekoita joukkoon kerma sekä soijakastike.
- Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja anna padan hautua vielä noin 15 minuuttia.



Lempeän pippurinen härkäruukku ja perunamuusi

* Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.