Helppo kinkkupiirakka |
Tehtiin sunnuntain iltapalaksi kinkkupiirakkaa. Piirakka on todella helppo ja nopea tehdä. Pohjaksi valitsin taas tämän kevyemmän kaurapohjan johon rasvaakin tulee suhteellisen vähän. Ainakin verrattuna yleisimpään voi-rasva-vesipohjaan. Kaura antaa pohjalle hyvän maun eikä se maistu pelkältä jauholta ja/tai rasvalta. Pellillinen piirakkaa tulee myös todella vähäisistä aineksista.
Tällä vakio ohjeella tulen tekemään piirakkaa myös jatkossa.
Kinkkupiirakka (uunipellillinen)
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
1 dl voisulaa (100 g)
3 dl maitoa
Päälle:
2 pss kinkkusuikaleita
1 pss juustoraastetta
n. 1/2 rasiaa tuorejuustoa (laitettiin 2 erilaista kun oli edellisen rasian loppu kaapissa)
n. 8 kirsikkatomaattia
1 pieni punainen paprika
valkosipulijauhetta
pizzamaustetta
Kinkkupiirakan tekovaiheita |
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää voisula ja maito. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
- Ripottele pohjalle osa juustoraasteesta ja sitten kinkkusuikaleet. Lisää loput juustoraasteet kinkun päälle. Tiputtele veitseä apuna käyttäen tuorejuustosta pieniä nokareita pinnalle. Leikkaa tomaatit 2-3 osaan, suikaloi paprika ohuiksi siivuiksi ja lado ne piirakalle. Ripottele valkosipuli ja pizzamauste päällimmäiseksi.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 min kunnes piirakka vähän ruskistuu.
Kypsyyden voi varmistaa myös nostamalla leivinpaperin reunaa ja jos pohja näyttää ruskealta on piirakka valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.