torstai 4. toukokuuta 2017

Rahkaletut ilman vehnäjauhoa



          Proteiinirikkaat rahkaletut jotka valmistuu ilman vehnäjauhoja. Letut sisältää runsaasti proteiinia, kuten kananmunia, kaurahiutaleita ja maitorahkaa. Vähän terveellisempi vaihtoehto tavallisien lettujen rinnalle. Maultaan erittäin hyviä ihan sellaisenaankin, mutta vielä parempia vastapaistettuna hillon, marjasurvoksen taikka tuoreiden marjojen kanssa.. :)


 



Rahkaletut ilman vehnäjauhoa

(n. 6 kpl keskikokoisia lettuja)



 


1 dl kaurahiutaleita (jauhoksi jauhettuna)
3 kananmunaa
1 hyppysellinen suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
2 dl maitorahkaa


Työvaiheita
 - Jauha kaurahiutaleet jauhoksi sauvasekoittimella, tehosekoittimessa tai käsin morttelissa.
- Vatkaa kananmunat kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Sekoita on jauhetut kaurahiutaleet kananmunavaahdon sekaan.
- Lisää suola, leivinjauhe ja maitorahka, sekoita paksuksi taikinaksi.
- Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä nokare voita.
- Alenna lieden lämpö heti keskilämmölle, kun aloitat paistamisen.
- Käännä lettu, kun seos alkaa jähmettyä. (Letut palavat helposti pinnaltaan, mutta voivat jäädä raaoksi keskeltä  joten säätele lieden lämpöä sopivaksi paistamisen aikana jottet polta niitä.) 


Rahkaletut ilman vehnäjauhoa

*  Tarjoa letut vastapaistettuina hillon, marjasurvoksen tai tuoreiden marjojen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.