Tänään tein kahvipöytään pyynnöstä pojan herkku"viinereitä" jotka valmistuu hetkessä valmistaikinasta. Lyömätön pikaherkku myös yllätysvieraiden varalle. Siltä varalta meillä aina yleensä onkin pakasteessa lehtitaikinalevyjä ja kaapissa purkki marmeladia.
Leppoisaa sunnuntaita.. :)
Helpot ja nopeat mansikkaviinerit
lehtitaikinalevyjä
mansikkamarmeladia (taikka muuta paistonkestävää marmeladia)
kuorrutukseen;
mansikan makuista tomusokeria ja pari tippaa maitoa (tai vettä)
- Ota taikinalevyt sulamaan reilu 1/2 tuntia ennen leipomista niin, että ne ehtivät sulamaan kokonaan.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Pikaviinereiden työvaiheita |
- Kaulitse levyjä jauhotetulla alustalla vähän isommaksi pituus-, ja leveyssuunnassa ja leikkaa leikkurilla (pizza-, tai taikinaleikkuri) kolmeen suikaleeseen.
- Ota suikaleen päistä kiinni ja kieritä toisesta päästä toiseen suuntaan ja toisesta vastakkaiseen suuntaan. Niin että taikinasuikale menee kierteelle.
- Kieritä kierretty taikina kiepille leivinpaperin päälle uunipellille. Varmista, että loppupääty taikinasta tulee kiepin alle ettei kiepit aukea uunissa.
- Paina kieppien keskelle sormella syvennys ja laita siihen marmeladia.
- Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia kunnes ovat kauniin vaalean ruskeita.
Helpot ja nopeat mansikkaviinerit |
- Laita pieneen kippoon pari teelusikallista tomusokeria. Sekoita tomusokerin joukkoon maitoa tipoittain, kunnes saat tukevan "tahnan". Lusikoi kuorrutetta viinereiden päälle.
Oi minkä näköisiä! Tätä pitää heti testata :)
VastaaPoistaKannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla. Ovat nopeita tehdä ja niiin hyviä :)
Poista