Corn Dog |
Corn dog, perinteinen amerikkalainen pikaruokaherkku. Maissiseen taikinakuoreen piilotettuja nakkeja / makkaroita jotka yleensä uppopaistetaan rapean kypsäksi öljyssä.
Olin itseasiassa tekemässä nuorisolle ensin hot dogeja, kun oli nakkeja kaapissa, mutta jostain syystä sainkin idean tehdä corn dogeja. Ja mikäs, vaihtelun vuoksi "maissikoirat" oli oikein hyvä valinta. Tein vähän terveellisemmän version tällä kertaa ja paistoin ne öljyssä uppopaistamisen sijasta uunissa. Kuoresta tuli silti sopivan rapea pinnalta, mutta pehmeä sisältä. Ei nämä häpeä mielestäni öljyssä uitettujen rinnalla vaan olivat oikein maukkaita. Makkaraksi kannattaisi tavallisten nakkien sijaan kuitenkin valita mausteisempi makkara esim. juustonakit tai ohuet ja puolitetut bratwurstit. Perusnakki maistui kyllä myös ihan hyvältä ketsupin ja sinapin kanssa joten kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Rentoa perjantaita! :)
Corn Dog (uunissa tehdyt)
n. 10 kpl
n. 300 g (n. 10 kpl) nakkia
Taikina:
2 dl karkeita maissijauhoja (polenta)
n. 2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl sokeria
2 tl sinappia
1 kananmuna
1 dl maitoa (tai vettä)
1 rkl öljyä
Voiteluun:
0,5 dl maitoa (tai vettä)
Taikinan työstäminen |
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää sinappi, kananmuna, maito ja öljy
jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi vaikka lusikalla.
- Kaada taikina ohuesti jauhotetulle laustalle ja jaa taikina yhtä moneen
osaan kuin nakkeja tai puolikkaita on.
- Muotoile taikinasta jauhotetuin käsin
makkaran mittainen pötkö ja painele käsissäsi tai jauhotetulla työpöydällä
ohuemmaksi.
- Laita nakki taikinan päälle, käännä taikinan reunat nakin "ylitse" ja pyöritä taikina makkaran pinnalle kevyesti rullaten alustaa vasten.
Corn dogien valmistuminen |
- Nosta pötkylät
leivinpaperoidulle uunipellille ja voitele maidolla.
- Paista uunin keskitasolla noin 10 - 12 minuuttia, kunnes sämpylöiden pinta on kauniin
ruskea.
* Tarjoa corn dogit sinapin, ketsupin, majoneesin tai muiden maustekastikkeiden kanssa.
* Gluteeniton versio:
Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
Varmista sinapin gluteenittomuus.
* Maidoton:
Käytä nesteenä vettä tai esimerkiksi kaurajuomaa ja varmista
makkaroiden ja sinapin maidottomuus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.